Половината от всички точки за зареждане на електрически автомобили в

...
Половината от всички точки за зареждане на електрически автомобили в
Коментари Харесай

Половината зарядни станции за електромобили в ЕС са в тези две страни или едва 10% от цялата площ на Съюза

Половината от всички точки за зареждане на електрически коли в Европейския съюз са съсредоточени единствено в две страни - Холандия (90 000 зарядни устройства) и Германия (60 000). Това демонстрира новият разбор на данните от Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA).

Тези две страни съставляват по-малко от 10% от цялата повърхност на Европейски Съюз. Другата половина от всички зарядни устройства са разпръснати в останалите 25 страни, или на 90% от площта на района.

Разликата сред страните в горната и долната част на класацията е голяма. Холандия е страната с най-вече инфраструктура за електрически автомобили. Там има ​ съвсем 1600 пъти повече точки за зареждане от страната с минимум инфраструктура (Кипър, единствено с 57 точки за зареждане). Само в Холандия имат толкоз зарядни устройства, колкото 23 страни членки взети дружно.

Има и ясно разделяне сред страните от Централна и Източна Европа, от една страна, и страните от Западна Европа, от друга. Румъния да вземем за пример, която е шест пъти по-голяма от Холандия, има на територията на страната единствено 0,4% от всички точки за зареждане в Европейски Съюз.

Въпреки че има доста нарастване на броя на точките за зареждане в Европейски Съюз през последните пет години (със 180%), общият брой (307 000) е надалеч от условията.

За да се реализиран поставените цели за въглероден неутралитет, продажбите на електрически транспортни средства ще би трябвало да набъбнат доста всички страни от Европейски Съюз. Скорошно изследване демонстрира, че до 2030 година ще са нужни до 6,8 милиона публични точки за зареждане, с цел да се доближи препоръчаното понижение на CO2 от 55% от колите - което значи, че би трябвало да има над 22 пъти растеж за по-малко от 10 години.

" Докато някои страни напредват във връзка с внедряване на инфраструктура, болшинството от тях в Европейски Съюз изостават ", съобщи генералният шеф на ACEA Ерик-Марк Уитема.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР