Половин минимална месечна заплата отгоре ще дава държавата, ако българи

...
Половин минимална месечна заплата отгоре ще дава държавата, ако българи
Коментари Харесай

Държавата предлага пари на българи от чужбина, за да се върнат да работят в по-бедни региони

Половин минимална месечна заплата от горната страна ще дава страната, в случай че българи се върнат от чужбина и почнат да работят в дребните градове в страната. Това сподели зам.-социалният министър Зорница Русинова на форума " Успелите българи в чужбина - за идеята България ", твърди в. " 24 часа ".
За да бъде получена самобитната награда обаче, човек би трябвало да почне работа на място, където междинната заплата е по-ниска от междинната за страната. " Бонусът " ще се дава на идната година, като общо за 1 година той стига 3660 лв..
Предвиден е пакет " завръщане " е до 1200 лева на месец, като е съгласуван по отношение на потребностите на съответния човек. Освен финансова поддръжка той включва и покриване на наема за година. Държавата ще дава и бавачка за децата за 4 месеца. Ако в фамилията има чужденец, ще се обезпечат и уроци по български. При тези ограничения няма ограничаване за обитаемоте места.
Българите от чужбина и тези в нашата татковина могат да обменят опит и хрумвания, да основат мрежа от контакти, изясни вицепремиерът Марияна Николова, която бе патрон на събитието. А съумелите българи от чужбина желаеха електронно гласоподаване, обща платформа за хрумвания и помощ, както и по-лесни процедури у нас.
2 млн. са българите в чужбина, те са и най-големият вложител у нас. Парите, които те изпращат, са сред 2,5 и 3% от Брутният вътрешен продукт и оказват помощ на 300 хиляди души, изясни ръководителят на Движението за обновяване на българските райони и общини Светослав Спасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР