Положението ще стане доста сериозно, тъй като на 31 декември

...
Положението ще стане доста сериозно, тъй като на 31 декември
Коментари Харесай

Смут в Благоевград заради принудителното закриване на депото за отпадъци

Положението ще стане много съществено, защото на 31 декември би трябвало да закрием настоящето хранилище за боклуци на община Благоевград . Това сподели на конференция кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов.
Според кмета макар неприятната вест, има и добра, която е обвързвана с това, че към този момент има определен реализатор за създаване на новото депото на Благоевград край село Бучино, в съдружие със Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.
„ Да се надяваме, че няма да има обжалвания. Стойността на поръчката е 22 918 000 лв. с Данък добавена стойност. Първо да се надяваме, че няма да има обжалване, тъй като в случай че се върнем обратно във времето ще забележим, че имаме неприятен опит с обжалвания, като се стартира от екологични организации и така нататък ПУДООС ни отпуска към 17 милиона лв., излишък към 5 милиона лв. ще бъде провиснал от Министерство на финансите “, изясни доктор Камбитов.
По отношение на това, какво ще се случи след затварянето на в този момент настоящото хранилище той съобщи, че се водят договаряния с Разлог и Сандански за транспортиране на отпадъците до тях . „ Ако се договорим за това, ще желаеме страната да поеме най-малко част от финансирането за транспортиране на боклуци, тъй като другояче ситуацията ще стане доста съществено. Все отново се надяваме и имаме желанието, че до юли – август ще стартира да действа новото хранилище “, уточни Камбитов, представен от Фокус.
Ако настоящето депото не спре да действа след 31 декември, Общината предстои на наказания. Д-р Камбитов добави, че на следващия ден представители на Община Благоевград отпътуват на работна среща в Брюксел, след която ще се търси среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов по този въпрос. „ Ще предложа и един по-широк спор с всички общини, които са наранени от казуса “, разгласи доктор Камбитов. „ Няма да има покачване на таксите за битови боклуци все пак, което ще се случи “, акцентира кметът на Благоевград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР