Положението с опозиционера Алексей Навални не е въпрос, който касае

...
Положението с опозиционера Алексей Навални не е въпрос, който касае
Коментари Харесай

Кремъл: Здравето на Навални не ни касае

Положението с опозиционера Алексей Навални не е въпрос, който касае Кремъл, а би трябвало да се разисква с прокуратурата или с Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН), съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

В отговор на въпрос дали Путин счита да разпореди инспекция на изказванията, че до Навални не се позволяват лекари, Песков съобщи, че " това не е в дневния ред " на Кремъл. Той още веднъж съобщи, че всички въпроси по тази тематика би трябвало да се насочат към ФСИН, а при съмнения за нарушавания - към прокуратурата. Песков отхвърли да разяснява вчерашните протестни акции в поддръжка на Навални в редица съветски градове, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не виждаме мотив да даваме наша оценка. Това е по-скоро тематика за оценка от страна на правоохранителните органи ", сподели той в отговор дали в Кремъл са обърнали внимание на митингите и по какъв начин ги правят оценка. Песков добави, че доколкото тези прояви не са били съгласувани с управляващите, те са били противозаконни. На идната си през днешния ден среща в Москва президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко ще обсъдят " последните събития с разкриването на диверсионни проекти към Беларус ", сподели Песков.

В отговор на въпрос дали Кремъл счита беларуския президент за благонадежден сътрудник Песков сподели само, че Лукашенко ръководи Беларус, с която Русия е образувала съюзна страна. На 17 април Лукашенко съобщи, че против него и синовете му е било планувано нападение, проведено съгласно него от американските специфични служби и държавното управление на Съединени американски щати. Според шефа на беларуското разузнаване превратът е бил плануван за юни или юли тази година. Песков съобщи, че не чака обстановката с плануваното ликвидиране на Лукашенко за прелом в Беларус да повлияе на хода на интеграцията на Беларус с Русия.

" Интеграционните процеси в границите на Съюзната страна са едно, а външните закани и непрестанните опити за интервенция във вътрешните каузи на двете страни (Русия и Беларус) са напълно друга действителност, с която още дълго ще живеем и с която би трябвало да свикнем ", сподели Песков. Сътрудничеството и взаимното противопоставяне на външните закани " са доста значими и са в интереса на народите на двете страни ", добави той. Руският президент Владимир Путин самичък ще отговори на предлагането на украинския президент Володимир Зеленски за среща в Донбас, съобщи Песков. " Ако президентът сметне за нужно, той самичък ще отговори ", сподели той. На молба за коментар на апела на украинския външен министър Дмитро Кулеба Западът да изследва опцията за изключване на Русия от интернационалната система за междубанкови разплащания СУИФТ, Песков отговори, че този въпрос би трябвало да се зададе на съветското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР