Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, след като то откри

...
Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, след като то откри
Коментари Харесай

14-годишно момче откри стрелба в мол в Банкок, най-малко двама са починалите

Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, откакто то откри пукотевица в първокласен мол в Банкок, пишат международните медии. Най-малко двама души са умряли, а петима други са ранени.

Видеоклипове демонстрират шокирани тълпи от хора да бягат през изходите на мол „ Сиам Парагон “ в централната част на града.

Според локални медии арестуваният има психологични проблеми. Той е арестуван в границите на час след началото на стрелбата и е отведен в близката болница за обзор и разпити от полицията.

 Стрелба в мол в Банкок Снимка: Getty Images / Reuters

Свидетели на стрелбата описаха безредните подиуми в мола. Служители в магазините и купувачи се пробваха да избягат от мястото.

„ Видяхме всички хора да тичат, не знаехме какво се случва. Тръгнахме след тях и чухме няколко изстрела. Около 6-7, може би. Блокирахме вратата на магазина на излизане “, споделя Шир Яхав на 26 години.

По време на стрелбата молът е бил извънредно цялостен, защото на открито валяло проливен дъжд.

Снимка: Getty Images / Reuters

Местните управляващи не оповестиха от кое място малолетният стрелец се е сдобил с оръжието си. Притежанието на огнестрелни оръжия в Тайланд е доста по-високо спрямо други азиатски страни.

Според данни от 2017 година повече от 10,3 млн. цивилни в Тайланд имат оръжия, което значи, че на към 100 души се падат 15. Въпреки това всеобщите стрелби в страната са необичайност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР