Кения отложи отварянето на училищата си с една седмица поради

...
Кения отложи отварянето на училищата си с една седмица поради
Коментари Харесай

Кения отлага отварянето на училищата заради наводненията, които взеха близо 100 жертви

Кения отсрочи отварянето на учебните заведения си с една седмица заради продължаващите наводнения , породени от проливни дъждове , защото смъртните случаи , свързани с наводненията от средата на март в източноафриканската страна, доближиха 100, предава „ Асошиейтед прес “.

Министерството на образованието заяви, че в неделя вечерта някои учебни заведения към момента са „ неподходящо наранени “ от наводненията. Местните медии оповестиха, че повече от 100 учебни заведения са наводнени, като някои от тях са с рухнали стени и отнесени покриви. Всички учебни заведения трябваше да отворят още веднъж в понеделник, само че новото разпореждане е да бъдат отворени на 6 май.

Деветдесет и трима души са починали при наводненията в Кения и се чака броят им да нарасне, откакто в неделя вечерта в северния окръг Гариса се прекатурна лодка. Кенийският Червен кръст заяви, че е избавил 23 души от лодката , само че повече от дузина души към момента са в неопределеност.

Проливни дъждове валят в страната от средата на март, а метеорологичната работа предизвести за нови превалявания.

В района на Източна Африка се следят наводнения, породени от проливните дъждове, като съгласно известията 155 души са починали в Танзания, а над 200 000 души са наранени в прилежащо Бурунди. По данни на полицията максимален брой смъртни случаи в Кения са регистрирани в столицата Найроби. Основното летище на Кения беше наводнено в събота, което наложи някои полети да бъдат пренасочени , като в интернет бяха споделени видеоклипове на наводнената писта, терминалите и товарната част.

Ръководителят на летището Хенри Кегойе съобщи, че наводнението е вследствие на настоящи ремонтни действия, които трябваше да приключат през юни. Проливните дъждове са претрупали краткотрайната дренажна система, построена от изпълнителя.

Повече от 200 000 души в цялата страна са наранени от наводненията, като къщите в застрашените от наводнения региони са потопени, а хората търсят леговище в учебните заведения .

Президентът Уилям Руто е наредил на Националната младежка работа да даде земя, която да бъде употребена за краткотраен лагер за засегнатите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР