Спасителна операция беше проведена в района на гръцкия остров Крит,

...
Спасителна операция беше проведена в района на гръцкия остров Крит,
Коментари Харесай

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Спасителна интервенция беше извършена в региона на гръцкия остров Крит, откакто кораб с мигранти е подал сигнал за злополучие. 42 души са открити, до момента в който други трима остават в неопределеност, предават гръцки медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Според информация от АНА-МПА корабчето с мигрантите е подало сигнал за злополучие на 27 морски благи югозападно от Крит до италианския център за търсене и избавяне. Центърът е уведомил гръцките управляващи. Бреговата защита на Гърция заяви, че 39 от мигрантите са били избавени от преминаващ наоколо транспортен съд, един е бил взет на борда на различен транспортен съд, а други двама са били извадени от морето от хеликоптер на гръцките военноморски сили и откарани в пристанището в Суда.

На борда на кораба е имало общо 45 души, съгласно свидетелски показания.

В избавителната интервенция са взели участие 5 преминаващи кораба, един кораб за морски избавителни интервенции и един хеликоптер, заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ. Това е втората избавителна интервенция в региона в границите на едно денонощие, откакто през вчерашния ден край остров Елафониси край крайбрежията на Крит са били открити още 36 мигранти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР