Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански фенове заради участие

...
Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански фенове заради участие
Коментари Харесай

Десетки арестувани мароканци в Нидерландия

Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански почитатели поради присъединяване в вълнения след успеха на техния тим над Испания на осминафиналите на Световното състезание в Катар, заяви телевизионният канал NTK. 
 Кралят на Мароко се причисли към празненствата след успеха над Испания Кралят на Мароко се причисли към празненствата след успеха над Испания
Стотици мароканци излязоха по улиците на разнообразни нидерландски градове предходната вечер със флагове и факли. Празненствата, които започнаха спокойно в някои от тях, в това число в Амстердам, Хага и Ротердам, обаче прераснаха в вълнения. Фенове започнаха да хвърлят фойерверки по полицията и службите за незабавна помощ, да ги замерят с колела и да повреждат градската инфраструктура. На доста места се наложи да бъдат извикани специфичните сили, с цел да разпилян последователите. 
 Вижте какви празненства се вихрят из Мароко Вижте какви празненства се вихрят из Мароко
В Ротердам, съгласно NTK, са били арестувани 35 души. На седем от тях е подредено да се явят в полицейските сектори в събота в 16:00 локално време и да останат там до късно вечерта. По това време тимът на Мароко ще играе против Португалия на четвъртфиналите на Мондиала в Катар. По време на безредиците един чиновник на реда е получил увреждане на слуха от мощна детонация на бомбичка. В същото време чиновниците на реда означават, че по-голямата част от празнуващите са се държали правилно, написа ТАСС. В Амстердам и Хага са били задържани 10 души. Съгласно правосъдното решение двама от арестуваните ще би трябвало да останат у дома преди, по време и след четвъртфиналите.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР