Полицията ще проверява водачи на електрически тротинетки като част от

...
Полицията ще проверява водачи на електрически тротинетки като част от
Коментари Харесай

Полицията започва акцията „Ваканция! Да пазим децата на пътя“.

Полицията ще ревизира водачи на електрически тротинетки като част от нова акция при започване на лятната почивка на учениците.

Проверките на Пътна полиция ще са в границите на акцията „ Ваканция! Да пазим децата на пътя “.

От Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за съществуването на столчета за деца в леките коли. Ще се ревизират и водачите на колела и електрически тротинетки, които станаха всеобщи в последните години.

Мария Ботева от Пътна полиция:

„ В тъмните часове на денонощието или пък при понижена видимост лидерът на самостоятелно електрическо транспортно средство би трябвало да употребява наложително светлоотразителни детайли върху забележимата част на облеклото, които разрешават в действителност той елементарно да бъде видян Освен това наложително в тъмната част на денонощието или при понижена видимост би трябвало да ръководи транспортното си средство с включени светлини, надлежно да имат изправна спирачна система тези транспортни средства, а в случай че не са навършили 18 години водачите на тези транспортни средства примерно в закона е написано, че са задължени да употребяват защитна каска “.

От вътрешното министерство молят към хората да не дават транспортни средства на неправоспособни лица или на такива, които нямат нужната възраст, регламентирана в закона за ръководство на автомобил или мотопед.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР