Полицията разследва смъртта на 74-годишният рибар Злати Вълчев, открит мъртъв

...
Полицията разследва смъртта на 74-годишният рибар Злати Вълчев, открит мъртъв
Коментари Харесай

Зловеща смърт на рибар в Царево

Полицията проверява гибелта на 74-годишният риболовец Злати Вълчев, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки порезни рани по главата и тялото. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов мотор на лодка, чийто лидер е избягал от мястото на престъплението.

Пред Нова телевизия негови сътрудници разясниха, че това, което се е случило в морето, е по-страшно и от ликвидиране, тъй като причинителят е избягал, а не се е опитал да окаже помощ на жертвата си.

„ Тази заран лодката на Злати Вълчев няма да излезе за първия паламуд. Тя към този момент е зазимена на брега, а последното й корабоплаване е на 1 август, когато рибарят излиза заран в намерено море. Вечер той обичал да плува в залива на Царево “, споделя репортерът Елена Танева. Злати всеки ден плуваше, прибавя сътрудника му Стоян Шаренков.

В неделя вечерта рибарят влиза да направи нормалното си плуване за здраве. То се оказва последното в живота му. 74-годишният някогашен шеф на Държавна ревизия по мореплаване в Царево е открит мъртъв на брега от група служащи на идната заран.

Разследващите са безапелационни, че гибелта не е разследване на удавяне, а е породена от удар на извънбордов мотор на лодка, скутер или различен кораб.

„ Ударен е с перка или с витло на кораб. Води се следствие, назначени са експертизи, изискана е информация от Министерството на защитата за това какви плавателни съдове са се намирали в този регион ”, съобщи представителят на Окръжната прокуратура – Бургас Елгина Чалъмова.

Рибарите, изгубили приятеля си, упорстват за откриване на истината. Според тях лидерът на плавателния съд не е локален риболовец, а по всяка възможност некомпетентен екскурзиант, наел мощен скутер за разходка в намерено море.

Версията на проверяващите е, че лидерът на плавателния съд по всяка възможност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за ликвидиране, като към този миг причинителят не е открит. Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и притежателите на първокласни скутери дебаркирали в пристанището.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР