Полицията на Бахамите арестува Сам Банкман-Фрайд, основател на рухналата борса

...
Полицията на Бахамите арестува Сам Банкман-Фрайд, основател на рухналата борса
Коментари Харесай

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрайд е арестуван на Бахамите

Полицията на Бахамите арестува Сам Банкман-Фрайд, създател на рухналата борса за криптовалута FTX. Това съобщи Военновъздушни сили, базирайки се на изказване на Главния прокурор страната.

Задържаният някогашен основен изпълнителен шеф на FTX ще се яви пред съда на Бахамските острови през днешния ден и ще дава отговор за „ финансови закононарушения ” и нарушение на законите на Съединени американски щати и на островната страна.

Миналия месец FTX разгласи банкрут в Съединени американски щати, а доста вложители не съумяха да върнат вложенията си.

A Statement from the Royal Bahamas Police Force on the arrest of Samual Benjamin Bankman-Fried.

Police wish to inform that 30-year-old SAMUEL BENJAMIN BANKMAN-FRIED of California, U.S.A, has been arrested. pic.twitter.com/Mr85S2fzcN
— Latrae L. Rahming (DOC)???????? (@latraelrahming) December 13, 2022

Не е ясно какъв брой физически и юридически лица, които са вложили в борсата, ще си получат парите назад в края на процедурата по неплатежоспособност. Много наблюдаващи са скептични, че това ще е прекомерно незначителна част по отношение на размера на вложенията.

Борсата FTX разреши на клиентите да търгуват естествени пари за криптовалути като биткойн.

Сам Банкман-Фрайд ще бъде държан в ареста „ според Закона за екстрадицията на нашата нация “, се споделя в изказване на Главния прокурор на Бахамските острови.

„ По-рано довечера бахамските управляващи арестуваха Самуел Банкман-Фрид по искане на държавното управление на Съединени американски щати въз основа на запечатано обвиняване, подадено от SDNY (Южен окръг на Ню Йорк – бел.р.). Очакваме да пристъпим към разпечатване на обвинителния акт сутринта и ще има още какво да кажа по това време ", сподели в туит офисът на американския прокурор в Манхатън.

Регулаторните органи на Wall Street също оповестиха, че ще подхващат съответните законови дейности против криптомилионера. „ Ние поздравяваме дейностите на нашите сътрудници от правоприлагащите органи, които осигуриха ареста на господин Сам Банкман-Фрайд на Бахамските острови по федерални престъпни обвинявания “, означи Гурбир Гревал от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), като добави, че регулаторният орган ще заведе също дело против Банкман-Фрайд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР