Полицайката, която простреля млад цветнокож в предградие на Минеаполис, беше

...
Полицайката, която простреля млад цветнокож в предградие на Минеаполис, беше
Коментари Харесай

Обвиниха в непредумишлено убийство полицайката, простреляла чернокож в Минеаполис

Полицайката, която простреля млад цветнокож в предградие на Минеаполис, беше упрекната за това, след което беше пусната под гаранция.

 Новото ликвидиране на негър от полицията взриви Минеаполис Виж още

Обвиненията бяха предявени на Ким Портър, която има 26 години стаж в полицията, през вчерашния ден вечерта след три дни на митинги и безредици, предадоха международните организации.

Портър е упрекната в непредумишлено ликвидиране. Гаранцията, под която бе пусната, е 100 000 $. Ако виновността ѝ бъде приета, тя може да получи до 10 години затвор.

Четиридесет и осем годишната Портър, която е бяла, откри огън в неделя по 20-годишния цветнокож Даунте Райт по време на елементарна пътна инспекция в Бруклин сентър, предградие на Минеаполис.

Полицайката твърди, че объркала служебното си оръжие с електрошоковия револвер и по този начин се е стигнало до драмата, която съживи напрежението в Минеаполис.

Това става сега, в който в града се гледа делото за убийството при полицейски арест на цветнокожия Джордж Флойд, което предходната година провокира митинги против полицейското принуждение и расизма в Съединени американски щати и на други места по света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР