Полицаи претърсиха палатките пред сградата на бившия Партиен дом, където

...
Полицаи претърсиха палатките пред сградата на бившия Партиен дом, където
Коментари Харесай

Обискираха палатките на майките от Системата ни убива

Полицаи претърсиха палатките пред постройката на някогашния Партиен дом, където стачкуват майките от " Системата ни убива ". Иззети са водни бои, ножица и физиологичен разтвор, като на място униформените ревизират наличието на всяка бутилка.

Акцията беше извършена няколко часа преди планувания за през днешния ден антиправителствен митинг с наименование " Трето Велико Народно въстание ". Полицаите споделиха, че правят инспекциите за обезпечаване на сигурността на площада, а майките от своя страна обясниха, че физиологичният разтвор е за промиване на рани.

Заради предстоящата всеобща проява полицейското наличие в София е фрапантно повишено. Първото от изданията на така наречен въстание - на 2 септември, стана сцена на физически конфликти, като на идващия ден от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че палатковите лагери са употребявани за укриване на бомби. Втората сходна проява беше извършена на 10 септември, само че тя мина спокойно и без ескалация на напрежението.

Организаторите на днешния митинг от Отровно трио оповестиха за начало 17 часа. Заради натрупването на 3 почивни през последните 4 дни се чака броят на участниците на площад " Независимост " пред Министерски съвет да се усили в по-късните часове, откакто пътуващите съумеят да се приберат в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР