Полицаи и надзиратели излизат на пореден протест. Този път сборните

...
Полицаи и надзиратели излизат на пореден протест. Този път сборните
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели протестират с искане за по-високи заплати

Полицаи и надзиратели излизат на следващ митинг. Този път сборните точки са няколко. Исканията им остават непроменени, а точно - по-високи заплати, по-добри условия на труд и промяна в интерес на жителите.

Пред Министерството на правораздаването към този момент се събират недоволстващи. Всъщност от тази точка стартира и митингът на надзирателите. Припомняме, че преди няколко дни правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи, че заплатите им ще бъдат увеличени и пари за това има. С какъв брой тъкмо обаче ще стане ясно в края на месеца. Въпреки това чиновниците в пандизите споделиха, че през днешния ден ще вземат участие в митинга. Като това е и знак на взаимност към сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи.

В отговор дали чака да има проблем със заплатите на служителите на реда и тяхната индексация, откакто не е ясно дали ще има болшинство в Народното събрание за актуализация на бюджета Валентин Попов съобщи:

" Това не е наш проблем, а на политиците и мисля, че те сами си го вършат и сега са напът да си създадат огромен проблем и с нас. Ние към този момент сме задоволително дълго време жертва на проблемите на политиците дружно с жителите. Между другото тъкмо преди 7 години – на 12 юни 2015 година, ние излязохме на митинг против така наречен пенсионна промяна в бранша " Сигурност ", която докара до опцията сътрудници, включително и аз, откакто са упражнили правото си на пенсия, да продължат да работят. Тогава не ни чуха, в този момент чакаме да ни чуят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР