Политиците са повече част от проблема, отколкото от решенията на

...
Политиците са повече част от проблема, отколкото от решенията на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Политиците са част от проблема, а не от решенията

Политиците са повече част от казуса, в сравнение с от решенията на значимите въпроси, които ни репресират.

Това съобщи президентът Росен Плевнелиев на профилирана конференция, отдадена на цифровата стопанска система и тактиките за интелигентно развиване на градовете в страната. Целта на форума е бъдат разисквани хрумвания и положителни практики, с цел да могат редица български градове да се трансфорат в по този начин наречените " умни градове ".

Можем по либерален метод да се развиваме. Плевнелиев се възхищава на поколението, което назовава мечтатели - те влагат в свързаността на нашите мозъци по този начин, както в мрежа са свързани компютрите.

Новата индустриална гражданска война дава шансове на страните и ние би трябвало да се възползваме, сподели още Плевнелиев, като моли да мечтаем и да използваме инструментите, с цел да променим напълно градовете си.

Свързаност, финансиране, технологии и подвижност. Това са и посланията, които ще дефинират бъдещето на нашите градове.

" Ние имаме огромната горделивост в България, пробвайки се да дебатираме за умните градове, колите, да си даваме сметка, че имаме голям късмет и сме все по-силно рали по пътя на напредъка ", уверен е Плевнелиев.

Експрезидентът даде образец с плана Спарк, с който се развива енергийна успеваемост, а с това София е водеща на Балканите.

Зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов изясни, че във всяка една градска сфера се търсят интелигентни решения. Така градовете биха били в услуга на хората. Столична община работи с редица сътрудници в осъществяването на тактиката за поощряване потреблението на новаторски технологии. Столицата си сътрудничи най-вече с Виена, Париж, Лисабон и Любляна при продан на положителни практики.

На конференцията участваха над 150 представители на Столична община, бизнеса, ИТ бранша, както и енергетиката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР