Политиците коментираха нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора.Зверството, което

...
Политиците коментираха нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора.Зверството, което
Коментари Харесай

Политиците проговориха за нападателя Георги с макетния нож

Политиците разясниха нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора.

Зверството, което потресе цяла България, предизвика и политически мнения. Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел сподели, че сходен престъпен сюжет буди отвращение и яд. Тя напомни, че преди 2 месеца Закона за домашното принуждение не е бил признат.
-->
" Вие си спомняте, че преди два месеца Законът за домашното принуждение не беше признат. Той през днешния ден е реалност, тъй че тук съгласно мен е доста значимо дружно със законодателната власт да се следи наклонност и това, което се случва и при нужда те са тези, които могат да предизвикват промени, само че още веднъж упорствам на това законът като подобен е добре, че е признат. Виждаме и с този случай, че е значимо осъществяването и методът, по който се ползват законите ", съобщи Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи.

От " Продължаваме Промяната също излязоха с остра позиция. Според Кирил Петков, нападателят би трябвало да бъде съден по най-строгия метод.

" Този случай потресе цялото ни общество. За мен това не е човек, това е звяр, който би трябвало да бъде наказан по най-строгия метод - вероятен. И това, което мисля, че ще се случи с всичките промени, които вършим, е че от ден на ден прокурори ще би трябвало да дават ясна отчетност на метода, по който те движат тези каузи и в действителност прикрито в Конституцията и измененията е тъкмо това ", съобщи Кирил Петков - съпредседател на " Продължаваме Промяната ".

Габриел и Петков разясниха и тематики, свързани със правосъдната промяна, както и плана за промени в Конституцията. Според Мария Габриел, в този момент е моментът за дейни диспути, а сигналите са позитивни. Кирил Петков пък съобщи, че се надява до края на годината конституционните промени към този момент да бъдат факт.

Във връзка с нападението над български жител в РСМ външният министър съобщи, че българската страна е в непрекъснат контакт със здравните управляващи и следи непрекъснато какво е положението на сънародника ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР