Политическото събитие, с което започва новата година за страната безспорно

...
Политическото събитие, с което започва новата година за страната безспорно
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС няма да участва в процес „Стани да седна”, управлението не е добро за страната


Политическото събитие, с което стартира новата година за страната несъмнено е поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз. България влиза в тази виновна роля за първи път. Ние от Движение за права и свободи осъзнаваме какъв брой е значимо за страната да осъществим със наличие тази роля, да покажем на европейските сътрудници гостолюбие, управническия ни капацитет и дейна роля при решаването на европейските проблеми. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация при започване на новия политически сезон, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Трябва да настояваме в дневния ред на европейските институции да влязат и значимите за страната ни тематики - Шенген и еврозоната, тематиката за мястото на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, добави Карадайъ. Той сподели още, че по време на определянето на целите ни за председателството не е бил чут гласът на Движение за права и свободи. „ Не беше изведен като акцент превръщането на Балканите в зона, свободна от радикализми и етнонационализми. Ние ще продължим да работим интензивно в тази посока като демократична партия. България може да показа българския етнически модел като модел за спокойно развиване, устойчива народна власт и разцвет. Българският етнически модел, чиито идеолог е доктор Ахмед Доган, е моделът, който освен сътвори изискванията, само че и сполучливо осъществя мирния преход от тоталитаризъм към народна власт, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

В Движение за права и свободи считаме, че стабилността на Балканите е в директна взаимозависимост от скоростта на протичане на процесите в страните от Западните Балкани, а и усилване на разговора ЕС-Турция. Не може да има трайно стабилизиране на Балканския район, без включване на Турция в общоевропейските процеси, колкото и мъчно да наподобява това към този миг, означи Карадайъ.

Нашата партия ще взе участие интензивно във всички формати, в които ще се организират мероприятията по време на Българското председателство. Ще продължим да водим самодейна политика по време на цялото председателство, кулминационната точка ще бъде срещата на върха на европейките либерали през месец май. Движение за права и свободи ще сложи още веднъж значимите за България въпроси – приемането ни в Шенген и еврозоната, ускоряването на присъединителните процеси за страните от Западните Балкани, свързаността на Балканите – инфраструктурна и енергийна, акцентира Мустафа Карадайъ.

„ Разбираме желанието на държавното управление да му бъде обезпечен вътрешнополитически комфорт от опозицията, да няма спор по проблемите на ръководството на страната, да не вадим на показ недъзите на това ръководство. Този комфорт ние от Движение за права и свободи не можем да осигурим, тъй като сме уверени, че както нашите гласоподаватели, по този начин и всички български жители желаят тъкмо противоположното. Никой няма да ни елементарни в случай че не сложим значимите за всеки български жител проблеми. Включването на националистите във властта официализира езика на омразата, който разделя нацията по рисковата етнорелигиозна ос. Европейските политици не гледат с положително око на замитането на проблемите под килима. Ще продължим да участваме интензивно в общоевропейския развой. Ще бъдем съпротива на ръководството и ще търсим освен корекцията на политиките му, само че и неговото преформатиране. Преформатиране на ръководството не значи наложително влизане на Движение за права и свободи в ръководството. Нашата визия за развиването на страната е, че България се нуждае от програмата за ускорено развиване, включваща дълбоки промени, а това не се получава към този момент трети политически мандат, нито с експертни, нито с елементарни съдружни кабинети, формирани при цялостна несъответственост на стратегиите на партиите, участващи в аритметичните болшинства ”, съобщи Карадайъ.

Той посочи, че българският гласоподавател не се готви да даде властта на един политически индивид, видно от последните 10 години. „ Движение за права и свободи няма да взе участие в развой „ Стани да седна ”, а желае да даде на страната проспект за ускорено развиване. Това ръководство не е положително за страната и би трябвало да се появи не нещо политическо управнически сходно, а болшинство, което да реализира потребностите на страната и на хората. Трябва да включим гражданското общество, което да взе участие във образуването на управническите решения и в тяхната реализация. Днес нашият апел към партиите е във воденето на политически диспути, търсенето на политически решения, да споделяме на естествен европейски политически език и да работим за осъществяване на високо виновната задача председателството на Съвета на Европейски Съюз - за реализиране на промените, за повече Европа и то по-добра Европа, за разцвет и благополучие, приключи Карадайъ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР