Политическият ръководител на Хамас Исмаил Хания обвини премиера на Израел

...
Политическият ръководител на Хамас Исмаил Хания обвини премиера на Израел
Коментари Харесай

Хамас обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

Политическият началник на " Хамас " Исмаил Хания упрекна премиера на Израел в саботиране на напъните на медиаторите, участващи в настоящите договаряния, ориентирани към помирение и замяна на заложници в Газа.

Хания, който сега е в арабското емирство Катар, където се намира и щаб квартирата на " Хамас ", посочи, че министър председателят Бенямин Нетаняху се пробва да " измисли непрекъснати оправдания за продължение на експанзията, разширение на кръга от спорове и саботиране на напъните, положени посредством разнообразни медиатори и страни ".

Според Хания палестинската формация желае да реализира изцяло преустановяване на огъня, което да постави завършек на израелската " експанзия ", да подсигурява изтеглянето на Израел от Газа и да реализира сигурна договорка за замяна на заложници.

Друг палестински представител съобщи пред " Ройтерс ", че договарянията са " изправени пред провокации, защото Израел отхвърля да се ангажира с изцяло преустановяване на огъня ", само че добави, че делегацията на " Хамас " към момента е в Кайро с вярата, че медиаторите ще съумеят да притиснат Израел да промени позицията си.  

Най-малко 34 683 палестинци са починали, а 78 018 са били ранени, по време на израелската атака в линията Газа от 7 октомври, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето в управлявания от " Хамас " анклав. Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР