Политическата върхушка очаква с нетърпение лидерската среща между ГЕРБ-СДС и

...
Политическата върхушка очаква с нетърпение лидерската среща между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Ето я офертата на Киро&Асен към Бойко Борисов за подкрепа на втория мандат

Политическата върхушка чака с неспокойствие лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Разговорите ще се проведат през днешния ден в Народното събрание.

Поканата за този разговор е от страна на ГЕРБ. Основен акцент при диалозите ще бъде подложен на възможностите за сформиране на държавно управление с първият мандат.

На този стадий поръчката на ПП/ДБ е да седнат на масата за договаряния, само че без да дадат своята поддръжка за кабинет с мандата на ГЕРБ. Втората политическа мощ е подготвена да предложи кабинет на малцинството.

На този декор от ГЕРБ-СДС показват, че ще положат всички старания да сформират държавно управление и няма да върнат празна директория на президента Румен Радев. Очаква се до края на седмицата да се проведат лидерски срещи и с останалите политически сили.

Реклама

Каква, обаче, е офертата на Политическа партия към Бойко Борисов?

Източник на Narod.bg от щаба на Политическа партия разкри извънредно, че преди седмица Киро&Асен са предложили на тартора на хунтата да поддържа кабинет на малцинството с втория мандат.

Офертата включва следното предложение – „ Продължаваме промяната “ да поеме всички министерства воглаве със зам.-министрите, а за ГЕРБ да остане властта от втория ешалон – регионални шефове, шефове на организации, всевъзможни другояче влиятелни интернационалните постове и прочие.

Дали Бойко Борисов ще се съгласи да изпусне юздите на властта тъкмо когато би трябвало да се разпределят „ порциите “ за 12 милиарда лв., които идват по Плана за възобновяване, може би ще научим по-късно през днешния ден.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР