Политическата ни система се раздели на два лагера – евроатлантици

...
Политическата ни система се раздели на два лагера – евроатлантици
Коментари Харесай

Народът спи: Слугите на Путин станаха евроатлантици

Политическата ни система се раздели на два лагера – евроатлантици и путинофили, поради опълчването на Европейски Съюз и НАТО с Русия поради войната в Украйна.

В размирните месеци изникнаха непредвидени путинофили, а други от същия лагер надянаха евроатлантически камуфлаж, с цел да се докопат до властта.

Услуга на Путин

Бившият охранител на комунистическия деспот Тодор Живков и изтъкнат „ герой “ против комунизма Бойко Борисов пръв заприказва след изборите за сформиране на евроатлантическа коалиция.

„ Ако тласнем страната към нови избори, това е идеално за Путин “, врачува водачът на ГЕРБ.

Като възможни сътрудници той изреди „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи, които също били евроатлантици.

Подадената ръка на Борисов към съперниците му Политическа партия и Демократична България бързо беше отхвърлена като токсична. „ Няма да участваме в коалиция на кражбата “, безапелационни са Кирил Петков и Асен Василев. Истината е, че даже и водачите на тези партии да имат скрити мераци за сходно съдружно ръководство, гласоподавателите им бързо ще ги захвърлят на боклука при нов „ исторически компромис “ за ръководство с ГЕРБ.

Още повече че мантрите за евроатлантизма на Борисов мъчно хващат дикиш след 12 години отпред на страната, през които значително пъти се сложи в услуга на Путин за сметка на националния интерес и интереса на Европа.

Благодарение на ГЕРБ всеки български жител заплати от джоба си за желанията на Кремъл да отприщи завоевателна война в прилежаща Украйна.

За толкоз време Борисов като министър председател не съумя да построи газовата връзка с Гърция, за която беше обезпечено европейско финансиране и действително способства за диверсификацията на енергоизточниците ни.

Само за година обаче построи „ Турски поток “ за 3 милиарда лв.. Както се видя, смисъла на директната тръба не е икономическо, а по-скоро геополитическо.

Българската страна няма да си възвърне милиардите, които потънаха в съветския план макар прословутите директни такси, с които Борисов аргументира строителството му. Нито пък ще може да използваме газа, защото газопроводът няма отбивка на българска територия, а „ Газпром “ е блокирал съвсем целия му потенциал до 2039 година

От самото строителство още веднъж директно завоюва Русия, защото тръбите бяха доставени от съветския цех ТМК, а над 2000 строителни служащи бяха командировани тук от Русия и Беларус.

Правителството на Борисов впрегна армията да оказва помощ за превозването на строителна техника, подреди да се издадат всички нужни разрешителни и екологични оценки в невиждано къси периоди, разреши замърсяване на питейните води на Плевен, както и заличаване на речни корита и аграрни площи.

Въпросът е знаели ли са ГЕРБ, че слагат страната в услуга на Путин. Отговорът го дава контраразузнаването ни, което през 2017 година изготвя информации за рисковете, които крие „ Турски поток “, разкри уеб сайтът BIRD.

Преди 5 година ДАНС е уведомила тогавашния министър председател Борисов, председателката на Народното събрание Цвета Караянчева и президента Румен Радев, че главната цел на този план в действителност е „ вероятно прекратяване на преноса на газ през Украйна “, а икономическите изгоди за България са нулеви.

Така че някогашните ръководещи са били наясно, че оказват помощ на Кремъл за възможен боен спор в Украйна.

Именно през 2017 година обаче беше подписана така наречен Пътна карта с „ Газпром “ за смяна на газовите потоци и построяването на трасе през България, което да заобиколи Украйна. Този документ изненадващо изчезна от архивите на държавните институции, откакто ГЕРБ падна от власт.

Реклама

Бившият енергиен министър в кабинета „ Петков “ Александър Николов изясни, че даже ДАНС и Министерство на вътрешните работи не могат да открият въпросната карта. Затова Николов е изискал „ Булгартрансгаз “ да изиска копие от документа от „ Газпром “, само че отговор от съветската компания към момента не е известно да има.

Ослушване за съветските шпиони

Евроатлантикът Борисов не направи безусловно нищо и против съветския шпионаж в България.

По време на ръководството му се случи невиждан терористичен акт против българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, който дружно със сина му и индустриалния шеф на завода „ Емко “ бяха отровени с бойно отровно вещество от групата на новичок.

По-късно се разбра, че това в действителност е било подготовка за отравянето на дезертиралия съветски разузнавач Сегрей Скрипал, който замалко да бъде погубен от съветското военно разузнаване ГРУ във Англия през 2018 година

Именно покушението против Скрипал и неговата щерка Юлия в Солсбъри разобличи ръководството на ГЕРБ като правилен съдружник на Кремъл. Повече от 20 страни се солидаризираха с Англия, на чиято територия се случи опитът за ликвидиране, като експулсираха съветски дипломати.

Борисов тогава взе решение, че няма да се причисли към този акт на европейските ни сътрудници, тъй като нямало задоволително доказателства за съветска диря в отравянето на Скрипал.

Както стана ясно, доказателствата са солидни и даже третият обвинен е взел участие и в отравянето на Емилиян Гебрев на българска територия. Става дума за сътрудника на ГРУ Денис Сергеев с подправената идентичност Сергей Федотов.

Далеч от НАТО

На тематика „ Сигурност “ ГЕРБ нееднократно засегна ползите на НАТО. През 2016 година страната ни блокира самодейността за общ флот с Румъния и Турция в Черно море. „ Казах и на румънските сътрудници към този момент два пъти, аз желая в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и обич.

Не желая в курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и обратно. Такъв напън и толкоз вложения направиха и частният капитал, и България в тези курорти ”, съобщи тогава Борисов. Ройтерс от своя страна дефинира думите му като „ поддаване на съветския напън “.

През 2019 година пък водачът на ГЕРБ още веднъж поряза очакванията на Алианса за отбранителна линия на Черно море. „ Черноморска база на НАТО на територията на България няма да позволи “, сподели Борисов тъкмо преди срещата си с тогавашния американски президент Доналд Тръмп.

По този метод страната ни още веднъж сложи под въпрос дали е предан член на евроатлантическия съюз, като балансира сред Запада и Русия. Още повече че няколко години преди този момент Путин принудително анексира Крим, който стана точка за военно въздействие на Кремъл в Черно море.

Санкционираният евроатлантик

Далеч по-комични са опитите на Движение за права и свободи да се показват за лоялни евроатлантици. Партията на Ахмед Доган, която ГЕРБ смята за натурален сътрудник поради европейската ѝ ориентировка, в действителност мъчно може да се назова евроатлантическа.

Докато сараят на нейния водач стърчи на някогашна земя на съветската компания „ Лукойл “, сивият кардинал на Движение за права и свободи Делян Пеевски даже няма право да стъпва в Съединени американски щати. Той стана първият българин, глобен по закона „ Магнитски “ за корупция.

Санкциите против Пеевски бяха разтълкувани като удар на администрацията на Джо Байдън по съветските ползи в България.

Впрочем, глобен от Съединени американски щати беше и видният кадър на ГЕРБ Александър Манолев, който беше назначен от Борисов за зам.-министър на стопанската система.

Публикация на „ Сега ”, заглавието е на Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР