Политическа нестабилност в Беларус, Ливан и Хабаровск представлява за руския

...
Политическа нестабилност в Беларус, Ливан и Хабаровск представлява за руския
Коментари Харесай

Анализ: Защо Путин не желае нестабилност в Беларус, Ливан и Хабаровск

Политическа неустойчивост в Беларус, Ливан и Хабаровск съставлява за съветския президент Владимир Путин едно и също нещо – нарушаване на статуквото, което той избира в елементи от света, значими за постоянното му ръководство, заради което той няма просто да стои и да гледа, разяснява американският вестник The Hill в материал, показан без редакторска интервенция и в превод на " Фокус ". Ето какво гласи той:
Хабаровск е град в съветския Далечен изток, обзет от многохилядни митинги от месец юли насам, подбудени от ареста на губернатора Сергей Фургал, който бе упрекнат в ликвидиране. Хората в града повтарят думите „ нашият глас, нашият Фургал “, призовавайки Путин да подаде оставка. Макар да не е прозападно насочен, задържаният губернатор завоюва безапелационно против подкрепяния от Кремъл претендент през 2018 година, което въобще не е малко достижение. А Путин не може да разреши това.
 ОССЕ в подготвеност да посредничи сред народа и управляващите в Беларус ОССЕ в подготвеност да посредничи сред народа и управляващите в Беларус
Напрегнатата обстановка в Беларус би трябвало да бъде урегулирана на основата на вътрешнополитически разговор сред народа и управляващите в страната...
В Беларус президентът Александър Лукашенко наподобява е подправил изборната си победа и откакто един от кандидат-президентите Светлана Тихановская отхвърли да повярва на изборните резултати, хората в страната излязоха на улицата. Вследствие към седем хиляди души бяха арестувани. За Путин тези неща са казус – в случай че в Беларус мога да стачкуват по този метод и да изискат президентът да си отиде, за какво и в Русия да не могат да създадат същото.
В Ливан пък поради гърмеж на бейрутското пристанище, най-вероятно резултат от корумпираното и доминиран от Хизбула държавно управление, докара до претенции за коренна смяна на системата.
Нека не се лъжем, всички тези митинги са следствията на корумпирани и неспособни държавни управления – на московското или тези, подкрепяни от московското, и те няма да се трансформират без битка. Беларус обаче не е Украйна. Военна намеса би била скъпо струваща, само че Путин има способи да види в Минск водача, който желае. В последна сметка, на Русия ѝ е необходим Беларус, а не Лукашенко.
Сегашните митинги в Ливан може да се строят далечни и несвързани с Русия. Но Ливан също е от директно значение за Москва и по-конкретно за нейната политика в Сирия, където Русия е на страната на президента Башар Асад. Именно Путин оказа помощ на Асад да задържи властта.
Факт е, че Москва в никакъв случай не уточни Хизбула за терористична организаця, по сходство на западните страни. Факт са също околните връзки които Русия има с оста Иран-Хизбула и това единствено по себе си би било причина Москва да желае държавно управление на групировката в Бейрут, само че имат и нещо друго. Ливанските банки могат да се трансфорат в стопански мост за Сирия с външния свят.
 Украйна спря дипломатическия разговор с Беларус Украйна спря дипломатическия разговор с Беларус
Украйна сложи разговора с Беларус на пауза, съобщи външният министър Дмитрий Кулеба, оповестява РИА Новости, базирайки се на негово инте...
А сегашната обстановка там заплашва съществуващото статукво. В същото време митингите в Хабаровск няма да счупят системата в Русия, само че могат да ерозират положението на нещата. Те разкриват освен съществуването на вътрешно неодобрение против Путин, само че и неговата неспособност да предложи нещо друго от обичайна антизападна изразителност.
Но съветският президент няма да се даде без пердах и в случай че единственият му останал инструмент са репресиите, той няма да се поколебае да ги употребява. Особено откакто Западът също е подготвен за опълчване. Европейски Съюз не призна изборите в Беларус и се съгласи да наложи наказания, предлагайки и ходатайство сред държавно управление и съпротива.
В последно време Франция предприе водеща роля в Ливан, само че това не може да се каже, че е неприятна вест за Русия. Без американско управление, френският президент Макрон евентуално няма да реализира нищо повече от промени на хартия. Дори в случай че оставим това настрани, Макрон разиска обстановката в Ливан с Путин, а от Кремъл обявиха, че няма да разрешат да се подронва суверенитета на близкоизточната страна, въпреки че в никакъв случай няма да признаят ролята на Хизбула и Иран точно в този развой.
Липсата на дейности от страна на американския президент Доналд Тръмо по доста въпроси може единствено да даде кураж на Путин. Освен в случай че Съединени американски щати не се намеси интензивно дипломатически, митингите и в Беларус и в Ливан ще бъдат на вятъра.
 
 Беларуската полиция задържа публицисти, отразяващи митингите в страната Беларуската полиция задържа публицисти, отразяващи митингите в страната
Беларуската полиция задържа през днешния ден към 20 публицисти, които са се готвели да отразяват митинг в центъра на Минск. Конфискувани са теле...
Всичко за обстановката в Беларус
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР