Полезни проверки, въпреки негативните резултати. Така селекционерът на националния отбор

...
Полезни проверки, въпреки негативните резултати. Така селекционерът на националния отбор
Коментари Харесай

Ясен Петров за нелепия картон на Десподов: Положителното е, че стана в контрола


Полезни инспекции, макар отрицателните резултати. Така селекционерът на националния тим по футбол Ясен Петров дефинира двете загуби от Катар и Хърватия в другарските срещи в Доха.

В последните 15 мача, България има единствено три победи. В гостуванията " лъвовете " няма триумф в 20 следващи дуела.

" Има негативи, има и позитиви от тези два мача. Малко неконцентрирано влязохме в първите 45 минути на първия мач. Допускаме много неточности в отбрана, само че позитивното е, че сътворяваме доста положения, вкарваме голове от игра. Особено на мача с Хърватия имаше обстановки, които в случай че бяхме вкарали, можеше да стигнем и до различен резултат. Няма да приказвам за съдиите, които и в двете срещи накланяха в едната посока. Но в случай че би трябвало, ще играем и против тях ", сподели Ясен Петров при завръщането на отбора в София.
Снимка: Lap.bg

" Смятам, че инспекциите ни бяха потребни. Използвахме съвсем еднакъв състав и към този момент знаем кое е ядрото, на което можем да разчитаме. Не считам, че в тима има психическа затормозеност. Да, серията без победа надалеч от вкъщи е дълга, само че дайте си сметка с какви тимове играхме - със международния първенец, с европейския първенец, със международния вицешампион… Имаме 10 мача на открито, единствено пет у дома. Искаме да победим и на открито и съм сигурен, че ще създадем това при идната опция ", сподели още селекционерът.

Той счита, че една от причинтие за обрата на Хърватия през вчерашния ден е по-голямата дълбочина на състава, с който разполага Златко Далич.

" В края на мача с Хърватия, когато влязоха техните звезди, тимът им беше много по-свеж от нашия. Ние играхме през три дни. Вижте в какви тимове играят даже техните запаси, а за титулярите няма какво да приказваме. Така че считам, че това беше една потребна инспекция. До юни има съвсем два месеца. Това време е и доста, и малко. Ние може да се спрем на едно ядро играчи, само че те въпреки всичко играят и по клубните си тимове. Аз им поисквам да са здрави и да дойдат още веднъж нас същото предпочитание, което демонстрираха против Хърватия. "

Снимка: Lap.bg


" Най-важното за нас е, че сътворяваме положения. В отбрана имаме да свършим ужасно доста работа. Но за 4-5 дни няма по какъв начин да създадем нещо необикновено. Хубаво е, че се подготвяхме при страхотни условия, атмосферата беше доста добра, домакините ни посрещнаха прелестно. Това е плюс за нас, а също така играхме против мощни тимове. Разбира се, скърбя, че няма да можем да играем в Катар на международното състезание. Всеки футболист и треньор си мечтае да бъде на подобен конгрес. Видяхме при какви условия ще се организира международното състезание, те са отлични ", добави той.

Той разяснява и обстановката с Кирил Десподов, който си изкара безразсъден втори жълт картон против Хърватия, като си махна фланелката, откакто вкара за 1:0.

" Искам да виждам позитивно на протичащото се. Така ще виждам и на обстановката с Кирил Десподов. Радващо е, че това стана на надзорен мач. На формален би било непростимо. Имах диалог с него, той се извини на мен и на целия тим. Съжалява за това, което е сторил. Той сподели, че се е подвел по страстите. "

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР