Писателят Радослав Бимбалов написа коментар в социалната мрежа Facebook по

...
Писателят Радослав Бимбалов написа коментар в социалната мрежа Facebook по
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: „Да си върнем държата“ носи ехото на популистки призив

Писателят Радослав Бимбалов написа коментар в обществената мрежа Фейсбук във връзка провежданата в цяла Европа акция за идните европейски избори. На тях ще избираме новите членове на Европейския парламент . Те ще се проведат сред 6 и 9 юни. Публикуваме разбора на Радослав Бимбалов без редакторска интервенция:

„ Един простоват разказ се прокрадва в партийното лъжеговорене из много места на света сега. Можете да го откриете в рисково твърдите думи на немските крайно-десни, в излиянията на българските ново-патриоти, даже и в речите на изборните спечелили в Северна Македония.

“Да си върнем страната ” носи ехото на популистки апел, тъй като се пробва да подвежда гласоподавателите, че те ще получат надзор над процесите в страната си, че властта ще бъде извоювана, с цел да се съобщи в ръцете им. Наистина ли към момента има хора, които да повярват на такава евтина, остаряла неистина, с мирис на нео-болшевизъм?
Да, има. И са доста, освен у нас.

Реваншизмът е в положение да извади от летаргията и апатията голям брой негласуващи, дълго лъгани, недоволни хора, свити в ъгъла на личния си живот. Реваншът, който те си показват, е обвързван със нулиране, с връщане на старта. Те елементарно могат да бъдат водени от тихата илюзия, че в случай че получат нов късмет ще се оправят по-добре в живота си.

Да, приливът на предпочитание за персонален реванш е рискова вътрешна сила и лъжеприказчиците знаят прелестно това.

Заплахата за цяла Европа сега е действителна. Защото “да си върнем страната ” е заричане, ориентирано към големи групи хора. През тази неистина в европейския парламент напълно скоро ще се намъкнат политици от нов тип – които не желаят да стават част от ръководството на единен континент, а са там, с цел да работят за неговото разцепление.

На фона на тази огромна заплаха за всички ни, ние с вас спорим за нелепости, мерим си демократичните израстъци и се ръфаме по оглозганото самочувствие.

Усещате ли се към този момент, или още ви би трябвало? “

Масови аграрни митинги ще залеят европейските избори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР