Наред с Богдана Карадочева и Лили Иванова, Йорданка Христова е

...
Наред с Богдана Карадочева и Лили Иванова, Йорданка Христова е
Коментари Харесай

Естрадната легенда Йорданка Христова преди гастрола си в САЩ: Съдбата ми даде знаци, че ми е рано за сбогуване

Наред с Богдана Карадочева и Лили Иванова, Йорданка Христова е измежду именитите български певици. След гастрола й в Съединени американски щати, където ще зарадва феновете си в Лас Вегас и Чикаго, певицата ще стартира подготовката на грандиозния й летен мегаконцерт в Античния спектакъл в Пловдив, а до няколко месеца ще е реалност и биографичната й книга.

 

Отбелязва, че продължава да работи, доколкото й разрешават годините. Никога не е обичала да прекалява и да се преуморява, защото желае постоянно да е във форма пред публиката си.

Подчертава, че се приготвя особено за всяко едно присъединяване и е уверена, че рециталът й ще се хареса на огромна част от българската общественост зад Океана.

 

Общо престоят й там ще е десетина дни, само че няма да пее във всеки един от тях. Връща се назад на 25 май. Още преди заминаването си за Щатите, Йорданка Христова имаше терзания, че поради напредването на възрастта й, ще й е нужно повече време да се оправи с акомодацията с часовата зона.

 

Едно обаче е несъмнено – до момента в който е там, наложително ще се види със сестра си Лили Иванова. Първите 3-4 дни там, са отдадени напълно на нея, след което тя ще участва на един от концертите й.

 

Връща се назад в България на 25 май – извънредно специфичен за нея ден. Това е денят, в който всяка година се събират със съучениците й от именития „ 7А “ клас. Като се видят в двора на учебното заведение, не им се потегля. Тази година обаче решили да проведат срещата в ресторант-градина, наоколо до образователното заведение. Не пропуща да означи обаче с голямо страдание, че с придвижване на годините, редиците им оредяват.

 

Връщайки лентата обратно си спомня, че още през цялото време й тръгнало да пее доста зад граница. Първото турне в годината й на довеждане докрай било в Румъния, а през есента – и в Чехия – с оркестър „ София “. Като цяло през годините има голям брой гастроли зад граница и се дефинира като късметлийка, защото е имала шанса да срещне точните хора в верните време и място. Не се е налагало да търси връзки и да поставя доста старания, с цел да пробие тук и там. Често е получавала и повторни предложения, което е доказателство, че фестивалните й представяния, са минавали сполучливо.

 

Разбира се имала е и редица сложни моменти, за които обаче не обича да приказва. Най-тежкият й интервал бил, когато в границите на 3 години, изгубила 4-5 доста скъпи на сърцето й хора, измежду които свекърва й, татко й и брачният партньор й Георги. След всичко претърпяно е стигнала до извода, че е значимо да можеш да приемеш нещата и да продължиш напред, това е животът.

 

За никого не е загадка, че преди няколко години Йорданка Христова бе възнамерявала юбилеен концерт, след което се канила да направи прощално турне по света, само че COVID-19 осуетил проектите й. в този ред на мисли е уверена, че има звезда на небето, която й оказва помощ.

Не крие, че обичаната й Куба доста й липсва и от много време не е била там. Ходи й се още веднъж в Куба и неповторимото Мексико.

 

Продължава да наподобява съвършено, с помощта на грижите, които поставя за себе си. Подчертава, че вечер наложително се разгримира, след което поставя подобаващ крем, подхранващ кожата й. Повече от 20 години се управлява от източната философия – прави доста асани от йогата. Сутрин наложително пие гореща вода с лимон и сода бикарбонат, втора чаша с куркума, мед, джинджифил, канела и малко черен пипер. За артрита пък водата е с домакински ябълков оцет. Храни се най-вече с постни ястия и в никакъв случай не преяжда, защото това е извънредно нездравословно за организма.

 

Не е афектирана, че не е измежду изпълнителите, които ще получават пожизнена пенсия, само че се радва, че най-малко сътрудниците й са получили такава. Според нея нещата, както постоянно са недоизмислени и недоизбистрени и не е заслужено да бъдат причислявани към лекия род, несериозното изкуство.

Нейната пенсия е малко по-голяма от така наречен пожизнена пенсия, отредена от Народното събрание и не стига за нищо, по тази причина продължава да работи… Признава, че са принудени да се срещат с публиката, куцукайки на сцената (образно казано). Но е щастлива, че хората не престават да ги обичат и идват въодушевени на концертите им.

 

Отдъхва като гледа филми, излъчвания, телевизионни формати и надпревари, следи и непознатите канали като по този начин поддържа езиковите си знания. Обича да чете и да играе белот, реди пасианси, взема решение судоку, а като е на вилата в Царево – е царско, както самата тя го дефинира.

Инфо: Уикенд

Тагове: Йорданка Христова певица гастрол турне концерт
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР