Полезен ли е сладоледът за моето бебе? От кой месец

...
Полезен ли е сладоледът за моето бебе? От кой месец
Коментари Харесай

Кога и какъв сладолед да предложим на бебето и малкото дете?

Полезен ли е сладоледът за моето бебе? От кой месец мога да дам сладолед? Какъв сладолед да дам на моето бебе?

Идва лятото и все по-често си задаваме тези въпроси. Ако ние самите обожаваме сладолед, е изключително мъчно да си хапваме, приседнали на пейката, бебето да ни гледа с любознание, да следи жадно удоволствието, изписано на лицето ни. То желае да опита, а какво да вършим ние?

Основното, което би трябвало да знаем, преди да ни мине даже мисълта да дадем да опита, е, че бебето би трябвало да е захранено добре с млечни артикули - изключително с прясно мляко (стига сладоледът да е изработен с прясно мляко и производното му изсъхнало мляко). Това автоматизирано изключва опитване във възраст преди годинката.

Ето още аргументи да заобикаляме сладоледа преди 1 навършена годинка:

1. Консерванти - Почти всеки сладолед на пазара има консерванти и други съставки, които по принцип са неразрешени в здравословната бебешка кухня - трансмазнини, бяла захар, оцветители, всевъзможни синтетични съставки.

2. Прясното мляко - Лактозата е мощен алерген за бебетата, някои даже имат нетърпимост към нея. Прясното мляко е тежка храна за бебешкото стомахче и се изисква зареждане с обезсолено сирене, кисело мляко, извара, преди да се пристъпи към него. Отделна е тематиката, че рядко в сладоледа се поставя същинско прясно мляко.

3. Затруднения в храносмилането - Бебешкото стомахче има неукрепнала флора и е привикнало на напълно малко храни, изключително в случай че е кърмено извънредно и е късно (след 6-8 месец) захранено. Храна като сладоледа е непривична за стомахчето и може да аргументи колики, газове, разстройство.

4. Опасни бактерии - Всеки сладолед в кутия, прокиснал в склад месеци, или създаден на място, чиято кухня не сте виждали, крие заплаха от бактериална болест. Има ли смисъл да се рискува с храна, която не носи никаква или минимална хранителна стойност?


Навсякъде по магазините има формички за заледяване на сладолед. Домашен сладолед на съчка към този момент е напълно елементарен за подготвяне.

Какъв сладолед да дадем на дете след годинка?

Избягвайте сладолед, закупен на улицата. Как се съхранява, по какъв начин се подрежда на витрината, какво е положението на машината, каква е хигиената на продавачите - все въпроси, които да ви откажат от сладоледа, който се продава всеобщо на улицата.

Търсете сладолед, на чийто производител можете да се доверите. Био сладолед по магазините или подобен, продаван от сладкарници, които се употребяват с положително име, хигиена и обезпечен чист генезис на съставките.

Не прекалявайте. Децата обичат сладолед - той е пъстър, сладостен и леден. Но той е храна, с която се действа, както с всяка друга в ранна възраст - по малко, следим за реакции и не прекаляваме. Сладоледът не е пълноценно хранене, а занимателно многообразие, споделено с другари.

Предлагайте сладолед в следобедните закуски и постоянно влагайте здравословен детайл. Основата на сладоледа е прясно мляко, само че може да е кисело или. Да се прибавят пасирани или цели плодове, рожков, какао, авокадо, ядки.. Стига детето да е захранено със съставките - можем създадем сладоледа постоянно една концепция по-здравословен. Като хранене той най-добре пасва на следобедната закуска.

Разнообразие, само че не прекалено много съставки. За по-малките и начинаещите - колкото по-малко съставки, с изключение на главната, толкоз по-добре. Твърде многото съставни елементи ще затруднят храносмилането на неукрепналите стомахчета.

От сладолед едно дете не може да се разболее, в случай че към този момент няма предпоставки за това. За всеки случай и за по-малките, предлагайте в топлите месеци и дано не е непосредствено от хладилника. Нека хапва постепенно и да се любува на всяка хапка. Защото положителният сладолед е тъкмо това - един дребен празник за сетивата.

Сладоледът е една от тези храни, към които би трябвало да подхождаме деликатно. Храна, която разделя родители на два лагера - " за " и " срещу ". Здравословното отношение би било да не го демонизираме и забраняваме, само че и да не го изпускаме от взор и надзор. Най-добре би било да предлагаме здравословни други възможности и да покажем цялото многообразие, на което сме способни, да оставяме децата да дават своя принос в правенето на сладоледа и да стигнат сами до обичани усети.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР