Полетата с индустриален коноп са в интерес дори и на

...
Полетата с индустриален коноп са в интерес дори и на
Коментари Харесай

Червенков: Преработката на индустриален коноп ще е в интерес на МВР


Полетата с промишлен коноп са в интерес даже и на Министерство на вътрешните работи, тъй като това би довело до понижаване на комерсиалните качества на това, което се продава на черния пазар, съобщи Александър Червенков от Българската асоциация за промишлен коноп.

За узаконяване на преработката на индустриалния коноп у нас упорстват депутати от четири разнообразни партии.

Веществото, което е в индустриалния коноп, е в доста дребни количества и няма нищо общо с индийския коноп, изясни още Червенков.

„ По този метод се прави разграничението сред промишлен и индийски коноп. Индийският е богат на тетрахидроканабинол, което е по-познато като веществото, отговорно за упойващия резултат в конопа или по-скоро психоактивния резултат, като в индустриалните сортове това количество е маргинално - доста под 1% в доста страни. При нас сега по правилник е още по-малко “, добави Червенков.

То изясни, че няма по какъв начин всред индустриалните растения да има от индийския коноп, тъй като той ги потиска.

При насърчаването на развъждане на промишлен коноп това ще работи против нерегламентираното развъждане на индийски коноп.

Д-р Цветеслава Гъъбова, която е шеф на психиатрична болница " Св. Иван Рилски “, се съмнява, че регулацията ще се направи както би трябвало.

„ Необходимо е да се следи и да не се вършат опити за заобикаляне на закона. Аз като доктор, чиято активност е директно обвързвана със зависимостите, изключително с тази от марихуана, която е извънредно публикувана, съм обезпокоена. Аз нямам подозрения в качествата на конопа, изключително в областта на медицината, където той в действителност намира съществено приложение и може да се каже, че за лекуването на някои заболявания е съвсем незаместим. Но имам подозрения за метода, по който ще се направи регулацията. Дали ще бъдат компактно затворени всички малки врати за корист, тъй като в случай че това не бъде направено, а през годините сме виждали по какъв начин доста пъти това не се прави, ще стане съображение за в допълнение разпространяване на марихуаната като психоактивно вещество “, разяснява тя.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР