Покачващите се цени на горивата, особено след нападението на Русия

...
Покачващите се цени на горивата, особено след нападението на Русия
Коментари Харесай

Отстъпка за гориво в Германия от 1 юни

Покачващите се цени на горивата, изключително след нападението на Русия върху Украйна, сега натоварва крепко немските портфейли. От 1 юни там потегля отстъпка при зареждане, която ще спести 30 цента за Super и 14 цента за Diesel.

Потребителският портал vergleich.org е събрал образци за това по какъв начин се трансформира съставът на цената на горивата при разнообразни цени на бензиностанции - и какъв брой от това се пада на каузи на петролните компании. Маржът на вноската за дизела, който крие и облагите на петролните компании, се усилва повече от два пъти при цена на дизела от 2,20 евро по отношение на 1,50 евро, до момента в който налозите се усилват единствено леко и даже понижават съразмерно.

При цена на дизела от към 1,80 евро маржът за вноса е към 34 цента. Маржът на приноса е изменчив и включва разноски за продажби, администрация, превоз и наем на бензиностанция. Разходите за търговия са цената на бензиностанцията минус налог сила и Данък добавена стойност. Състои се от покупната цена, цената на CO2, налога за предпазване на нефт и маржа на вноската.

Цената на CO2, т.е. цената на излъчванията на въглероден диоксид, е избрана в безспорни стойности и е 7,20 цента за литър за бензин и 8,03 цента за литър за дизел. Таксата за депозиране на нефт е данък за основаване на стратегически петролен запас при положение на кратковременен дефицит на доставки и е закрепен на едвам 0,27 цента на литър за бензин и 0,3 цента на литър за дизел.

Енергийният налог е безспорен и възлиза на 65,45 цента на литър за бензин и 47,04 цента на литър за дизел. Данък добавена стойност е 19 % от общата цена, т.е. 34,90 цента за дизел с обща цена 2,20 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР