PEUGEOT, основен играч в технологичните иновации, наелектризира VivaTech-най-мащабното европейско технологично

...
PEUGEOT, основен играч в технологичните иновации, наелектризира VivaTech-най-мащабното европейско технологично
Коментари Харесай

VIVATECH 2024: PEUGEOT проектира бъдещето на удоволствието от шофирането с Hypersquare

PEUGEOT, главен състезател в софтуерните нововъведения, наелектризира VivaTech-най-мащабното европейско софтуерно ревю. Със своя самоуверен концептуален автомобил INCEPTION, поставящ началото на нова епоха в електрическата подвижност, PEUGEOT показва своята визия за бъдещето посредством революционното кормилно ръководство Hypersquare - нововъведението, която предефинира шофирането на утрешния ден.

ALLURE: Френската аудитория ще може да види концептуалния автомобил INCEPTION

ЕМОЦИЯ: Кормилното ръководство Hypersquare коренно трансформира шофирането и удоволствието от него.

ПРЕВЪЗХОДСТВО: PEUGEOT е водач в софтуерните нововъведения в Европа. Надграждайки над 200 години опит в нововъведенията, PEUGEOT има за цел да преоткрива устойчивата подвижност на утрешния ден като слага удоволствието и страстта преди всичко в сърцето на потребителско преживяване.

На VivaTech 2024, представители на PEUGEOT ще показват иновационната тактика на марката. Сесиите ще се организират четири пъти, всеки ден на щанда на PEUGEOT в 10:30, 12:00, 14:30 и 16:00 часа.

• Сряда, 22 май: Фил Йорк, шеф маркетинг и връзки.
• Четвъртък, 23 май: Jérôme Micheron, продуктов шеф.
• Петък, 24 май: Матиас Хосан, шеф дизайн.

Можете да зададете Вашите въпроси посредством една от предлаганите сесии посредством линка:
INTERVIEW PEUGEOT VIVA TECH (office.com)

Иновацията на PEUGEOT е сподход за софтуерно творчество, обвързвано с действителността,
задоволяване на действителните потребности на клиентите и повишение на удоволствието от шофирането. На VivaTech 2024, PEUGEOT показва своята визия за автомобила на утрешния ден с концепцията INCEPTION и нейният революционен Hypersquare волан, преоткрива преживяването при шофиране.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT: ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ НА БЪДЕЩЕТО
PEUGEOT INCEPTION CONCEPT е оптимистична визия за устойчивата подвижност на утрешния ден. Представен на CES през Лас Вегас, той ще бъде показан на френската аудитория за първи път на VivaTech 2024 година
С нов дизайнерски език, който акцентира котешкото и привлекателно отношение, неговият революционен интериорен дизайн и обещанието му за невиждано чувство при шофиране, PEUGEOT INCEPTION CONCEPT отваря нова епоха и е взор към бъдещите електрически коли на марката.
PEUGEOT INCEPTION CONCEPT премисля гените на марката, навлизайки в нова епоха на дизайна. Той е по-изчистен, с разнородни текстури и последни технологии от цифровия свят. Този нов дизайн съчетава чувствени линии и атлетични извивки, както и по-геометрични линии и остри ръбове.
100% електрическият PEUGEOT INCEPTION CONCEPT е оборудван с 800 V технология. Батерията му от 100 kWh разрешава изминаването на 800 км с едно зареждане. Интериорът на INCEPTION Concept показва набор от нови техники които PEUGEOT ще внедри, с цел да извърши уговорката на STELLANTIS да понижи своя въглероден отпечатък с повече от 50% до 2030 година спрямо 2021 година, трансформирайки се в изцяло въглеродно безпристрастен производител до 2038 година

• Текстил: детайли от 100% полиестерна тъкан от дизайнерския център или разнообразни снабдители се употребяват наново и се компресират под вакуум, с инжектиране на свързваща смола. Този извънредно корав и устойчив материал може да се трансформира в структурни или облицовъчни елементи.
• Съчетание на кадифе и 3D щемпел: Тапицерията на седалките и пода е направен от особено 100% рециклирано полиестерно кадифе, което се простира върху пода, отпечатан с 3D шарки, с цел да служи като поставка.
• Air Quilting® тапицерия: Комфортът на седалките се усъвършенства от съществуването на регулируема част на равнището на раменете и въздушни джобове за максимно улеснение

ИКОНИЧНИЯТ PEUGEOT i-COCKPIT®, ПРЕОТКРИТ С HYPERSQUARE
С над 12 милиона модела, оборудвани през последните 12 години, PEUGEOT i Cockpit® е емблематичен и това се затвърждава от грандиозното последно потомство на панорамния i-Cockpit®, показан в новите PEUGEOT E-3008 и E-5008.
Концептуалният PEUGEOT INCEPTION предвещава идващото потомство i Cockpit®, с изцяло преосмислена архитектура, която заменя обичайния волан. Кормилното ръководство Hypersquare е въодушевено от цифровия свят на видеоигрите и е по-интуитивен. С едно просто тракване или допиране с върха на пръстите лидерът ръководи автомобила без да отвлича вниманието си. Кормилното ръководство Hypersquare е комбинирано кръговиден екран, който дава друга информация при шофиране от инфо-развлекателната система.
Този HALO CLUSTER,, дава информация на лидера и пасажерите, до момента в който се доближават до колата. Тази външна връзка ускорява концепцията за шерване и нова визия за автомобила.

Hypersquare кормилото с цифрови електрически контроли се състои от екран, включващ кръгли кафези във всеки от четирите му ъгъла, които имат голям брой функционалности:
• Напълно естественото и универсално захващане на кормилното ръководство.
• Комфорт на шофиране с върха на пръстите.
• Активиране на ръководството на автомобила посредством докосвания с палец.

Водачът ръководи с жестове, сходни на тези при ежедневна приложимост на смарт телефон. Това
води до по-високо равнище на сигурност. Центърът на Hypersquare се състои от екран, сходен на таблет, с контролна информация. Различните функционалности (климатик, тон на радиото, помощни средства за шофиране и т.н.) се демонстрират на двете странични елементи за облекчение и достъп до определената команда. Самата команда се намира вътре в кръговете и е налична посредством придвижване единствено на палеца. За още по-голямо улеснение при шофиране Hypersquare е създаден посредством 3D щемпел, а цифровият екран в центъра придава високотехнологичен и изтънчен външен тип. PEUGEOT Hypersquare и идващото потомство i-Cockpit®, за основани да революционизират страстта и удоволствието от шофирането aи тази технология ще бъде включена в идните коли на марката до 2026 година

ДАННИ И СВЪРЗАНИ УСЛУГИ С MOBILISIGHTS

На своя щанд по време на VivaTech 2024 PEUGEOT показва и Mobilisights. Бизнес звеното на Stellantis, дава достъп до телеметрични данни от свързани коли PEUGEOT и други марки на групата. Данните, събрани от Mobilisights, разрешават персонализирането на
изживяването на лидера посредством новаторски услуги и приложения от партньорска екосистема за възстановяване на ежедневния живот на водачите. Например данните от Mobilisights могат да се употребяват за създаване на интуитивни приложения за притежатели на електрически транспортни средства, които опростяват зареждането, като в същото време се усъвършенства потребителското преживяване.

" ДИСТАНЦИОННО ШОФИРАНЕ " С VAY
PEUGEOT показва и своя сътрудник, Vay на щанда си с който PEUGEOT изследва евентуалните приложения на " отдалечено шофиране ". „ Дистанционно шофиране “ се отнася до дистанционното управление на транспортното средство. Тази технология разрешава дейно ръководство на голям брой транспортни средства единствено от един център, ситуиран отдалечено, употребявайки клетъчна съгласуваност и датчици и камери, интегрирани в транспортните средства.

На VivaTech 2024 PEUGEOT показва " телестанция ", която разрешава на висококвалифицираните и сертифицирани „ телешофьори “ на Vay да карат отдалечено посредством ръководство, прекъсване и ускоряване на транспортното средство. „ Телестанцията “
предоставя аспект в действително време на заобикалящата среда на автомобила, като подсигурява a
напълно вълнуващ и радушен надзор. Тази технология разрешава нараснала успеваемост на услугите за шерване на коли и коли чартърен и разрешава притежателите на персонални коли да реалокират автомобила си отдалечено когато и където е належащо.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР