Пожарникари потушиха огромен пожар, избухнал днес в резервоар в едно

...
Пожарникари потушиха огромен пожар, избухнал днес в резервоар в едно
Коментари Харесай

Огромен пожар избухна в нефтени складове в Ливан

Пожарникари потушиха голям пожар, избухнал през днешния ден в контейнер в едно от главните петролни уреди в южната част на Ливан, съобщи Асошиейтед прес.

Енергийният министър Уалид Фаяд сподели, че пожарът е почнал, до момента в който служащи прехвърляли бензин от един контейнер в различен в оборудването в крайбрежния град Захрани. Изгорели са съвсем 250 000 литра бензин, пожарът е траял повече от три часа. Не се оповестява за потърпевши.

В непосредственост до оборудването се намира и една от огромните електроцентрали в страната. Ливан от месеци се бори с енергийната рецесия и дефицита на горива. Стигна се до прекъсвания на тока, продължаващи до 22 часа дневно.

" Ситуацията в този момент е съвсем изцяло овладяна ", сподели Фаяд за пожара. Според него бензинът в резервоара е бил предопределен за ливанската войска.

Според държавната осведомителна организация аргументите за пожара към момента не са изяснени.



Петролният комплекс в Захрани се намира на към 50 километра южно от Бейрут. Близо е до една от главните електроцентрали в Ливан, която спря работа преди два дни поради дефицит на гориво.

На 4 август 2020 година експлодираха стотици тонове амониев нитрат, складирани на пристанището в Бейрут. Ввзривът умъртви 200 души и забележителна част от столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР