Пожарите в РС Македония не стихват, за тяхното локализиране и

...
Пожарите в РС Македония не стихват, за тяхното локализиране и
Коментари Харесай

Българските огнеборци се сражават с огъня в Северна Македония на първа линия

Пожарите в районен съд Македония не стихват, за тяхното локализиране и изгубване са ангажирани всички налични потенциали - на локалните самоуправления, Центъра за ръководство на рецесии (ЦУК), армията, полицията и жителите, съобщи организация БГНЕС.

Помощ за битка с огнената буря оказва България. Комисар Георги Пармаков съобщи, че още с идването си нашите огнеборци са се присъединили в битката с огнената буря. Те са ситуирани на източната и южната част от фронта на пожара, който е доста огромен и още не е локализиран от всички страни.

„ Усилията ни през днешния ден ще са ориентирани към локализиране на пожара. Не знаем какъв брой необятен е неговият фронт. От пожара е наранена голяма повърхност с иглолистни гори “, показа той. Според последните данни, оповестени през вчерашния ден от шефа на ЦУК Стоянче Ангелов, в страната има 10 дейни пожара, а най-сериозна е обстановката в Община Македонски Брод, както и в региона на Пехчево и Делчево. Именно в Пехчево българските пожарникари оказват помощ на своите македонски сътрудници.

Поради тревожната обстановка, Управителният комитет одобри предлагането на Групата за оценка и предложи на държавното управление да вземе решение за оповестяване на спешна обстановка на цялата територия на страната за 30 дни. Правителството ще организира съвещание тази заран, с цел да прегледа такова предложение. „ Ситуацията се трансформира от час на час. Не можем да предвиждаме авансово по какъв начин ще се държат пожарите, тъй като извънредно сухата растителност, високите температури и вятърът способстват за бързото им разпространяване и промяна на посоките “, сподели Ангелов в изказване пред Министерство на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР