Пожарът в Корфу се възобнови и пламъците се приближават към

...
Пожарът в Корфу се възобнови и пламъците се приближават към
Коментари Харесай

Обрат! На Корфу отново става страшно

Пожарът в Корфу се възобнови и пламъците се доближават към село Луцес.

На разсъмване фронтът на пожара още веднъж беше в региона на Перития. По данни на държавната телевизия ERT в понеделник следобяд обстановката е изглеждала под надзор и е имало релативно мъртвило, само че в ранните часове на днешния ден пожарът още веднъж се е разгорял.
-->
Фронтът става все по-горещ и към този момент е достигнал позицията Анапаси, на няколко километра от село Луцес. През цялата нощ противопожарните сили се бориха с огъня, осведоми кореспондент на Bulgaria ON AIR.

От през днешния ден сутринта огнеборците започнаха още веднъж да работят с въздушни средства в опит да овладеят огромния пожар. Каламаки и Апраос са евакуирани.

На място има 62 пожарникари и 10 въздушни средства.

" В Корфу пожарите са доста в по-широката зона на североизточната част на острова. Пламъците заплашват селището Лутсес и затова от телефон 112 е издадено известие за евакуация на жителите в безвредна посока. Преди малко от тел. 112 бяха издадени още две известия за евакуация на обитаемоте места Имеролия и Сики в посока към пристанище Касиопи. Действат 62 пожарникари с 3 екипа туристически екипи и 21 автомобила, а от въздуха от време на време 6 самолета и 4 хеликоптера ", сподели заместник-говорителят на пожарната работа, заместник-бригадирът Йоанис Артопиос на ексклузивен брифинг.

" Преживяваме може би най-трудните дни на лятото, като температурите не престават да се покачват. Всички ние оставаме нащрек. Молим всички жители, при положение на пожар, да следват прецизно напътствията на способените органи ", сподели още той.

В Родос съвсем всички туристи са напуснали затворените обществени и частни пространства, които бяха предопределени за престоя им след евакуацията. Много от тях са отседнали в хотели или са се върнали в страната си по-последни данни на локалните управляващи в Родос.

Заради огромните пожари резервациите за летния сезон са спаднали с 50%, като има и анулирани резервации. Според туристическите организации това е един от най-лошите туристически сезони в последните години. Гърция има доходи най-вече от туризъм.

Борба с огъня за осми ден има и в Родос. Горят къщи в региона на Генади. По-рано през днешния ден беше наложена евакуация на хората, само че някои не желаеха да оставят къщите си, по-късно бяха изведени от управляващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР