Пожар пламна в голям търговски център с 1400 магазина във

...
Пожар пламна в голям търговски център с 1400 магазина във
Коментари Харесай

"Не отваряйте прозорците": Мол с 1400 магазина изгоря почти напълно в Полша

Пожар пламна в огромен търговски център с 1400 магазина във Варшава. Над 80% от постройката е обхваната от пламъците.

Говорител на полицията съобщи, че няма данни за потърпевши. Инцидентът е зародил рано тази заран – в 3:15 часа локално време.

В 6:00 часа сутринта жителите на Варшава бяха предизвестени посредством текстово известие от службите за незабавна помощ да държат прозорците затворени, с цел да сведат до най-малко рисковете за здравето на хората поради дима.

 Идентифицираха нападателя от мола в Сидни: 40-годишен с психологични отклонения Светът 3 мин. Идентифицираха нападателя от мола в Сидни: 40-годишен с психологични отклонения  19 души са ранени, откакто кола се вряза в трамвайна спирка в Полша (ВИДЕО) Светът 1 мин. 19 души са ранени, откакто кола се вряза в трамвайна спирка в Полша (ВИДЕО)  Лекари в Полша 10 дни се бореха за живота на бебе на 22 дни - родителите с обвиняване Светът 3 мин. Лекари в Полша 10 дни се бореха за живота на бебе на 22 дни - родителите с обвиняване  Полският финансов министър: Не сме подготвени да приемем еврото Светът 2 мин. Полският финансов министър: Не сме подготвени да приемем еврото  Идентифицираха нападателя от мола в Сидни: 40-годишен с психологични отклонения Светът 3 мин. Идентифицираха нападателя от мола в Сидни: 40-годишен с психологични отклонения  19 души са ранени, откакто кола се вряза в трамвайна спирка в Полша (ВИДЕО) Светът 1 мин. 19 души са ранени, откакто кола се вряза в трамвайна спирка в Полша (ВИДЕО)  Лекари в Полша 10 дни се бореха за живота на бебе на 22 дни - родителите с обвиняване Светът 3 мин. Лекари в Полша 10 дни се бореха за живота на бебе на 22 дни - родителите с обвиняване  Полският финансов министър: Не сме подготвени да приемем еврото Светът 2 мин. Полският финансов министър: Не сме подготвени да приемем еврото

Екипът на пожарната е присъединил особено звено за противопоставяне на екологичните вреди.

В обществените мрежи има мнения за тенденциозен палеж – претекстовете са конкуренция и „ нечестна игра “, разяснява Polskie Radio.

Според коментиращите това не е първият пожар там и алармата не е била в редовност, а жителите на квартал Białołęka във Варшава скоро би трябвало да чакат нов жилищен комплекс.

Пожарникарите пристигнали 11 минути по-късно след възникването на пожара и открили, че повече от две трети от комерсиалния център към този момент са обхванати от пламъците.

Над 30 екипа и 200 огнеборци са се борили с огъня. Огънят е обхванал цялата постройка. На място са пристигнали и профилирани избавителни екипи и парамедици. Огънят е бил овладян към 9 часа сутринта.

Според основния пълководец на държавната противопожарна работа - бригаден военачалник Мариуш Фелтиновски, тази обстановка е странна „ толкоз бързо постройка с подобен мащаб да бъде в клопката на огъня “.

Пожарникарите не са съумели да влязат доста във вътрешността в горящата постройка, тъй като било прекомерно рисково.

„ Документацията, която имаме, демонстрира, че е имало няколко пожарни зони - евентуално осем, само че се вижда с просто око, че не всички системи вътре са работили, може би са били деактивирани “, показва още Мариуш Фелтиновски, представен от полските медии.

Той изяснява още, че е " в случай че една постройка е огромна, тя се разделя превантивно на избрани зони, с цел да не се популяризира огъня при положение на пожар. Пожарната тревога е работила, тъй като пожарната работа е била известена, само че затварянето на зоните, с цел да се предотврати разпространяването на огъня, може да не е проработило “.

Причините за пожара ще бъдат разследвани от полицията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР