Подвигът на идеолога на българската национална революция Васил Левски беше

...
Подвигът на идеолога на българската национална революция Васил Левски беше
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов откри паметник на Апостола на свободата в Брезник

Подвигът на идеолога на българската национална гражданска война Васил Левски беше увековечен възвишен бюст-паметник в град Брезник.

Лентата ритуално прерязаха ръководителят на Парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов и кметът на обитаемото място Васил Узунов.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Тържествената гала почетоха регионалният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, националният представител от Политическа партия ГЕРБ доктор Александър Александров, регионалният шеф Ирена Соколова, ръководителят на Общи ски съвет-Брезник Виолета Младенова, кметовете на общините в област Перник.

В словото си Губернаторът на Перник Ирена Соколова означи, че този монумент е знак на благодарност към героя, към идола, към личността Васил Левски.

"Инициативи като тази ни демонстрират, че България помни героизма на хората, дали живота си едно чисто и свещено дело – нашата независимост и самостоятелност. Щастлив съм, че участвам на събитие, което за следващ дънер ни потвърждава, че националният ни дух е жив. Този паметник обезсмъртява загатна за делата и идеалите на един от най-великите синове на България - Апостола на българската независимост Васил Иванов Кунчев ",сподели доктор Александров.

Паметникът е с височина близо 3 метра и дело на скулптора Борис Борисов, който е с родословни корени от региона на общините Брезник и Трън. Паметта на Апостола бе почетена с минута безмълвие, рухване на колене и поднасяне на цветя и венци пред паметника. Тържествената гала беше ознаменувана с почетен часовой, осъществен от Националната гвардейска част.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР