Подразделения на руските сили преминават в офанзива в североизточния сектор

...
Подразделения на руските сили преминават в офанзива в североизточния сектор
Коментари Харесай

Путин изненада Украйна! Руснаците с нова мощна офанзива

Подразделения на съветските сили минават в атака в североизточния бранш на фронта на Купянското направление, където се водят яростни боеве, споделиха украински чиновници, представени от Ройтерс.

Украинската войска стартира своята контраатака в Източна и Южна Украйна преди няколко седмици. Украински чиновници обаче показват, че се следи усилване на офанзивите на съветските сили покрай Купянск и наоколо до Лиман - градове в Североизточна Украйна, които бяха отвоювани от украинските сили в края на предходната година.
-->
Според украински представители огромни съветски военни формирования се пробват да пробият украинските отбранителни линии в този регион.

" Вече два дни поред врагът настава интензивно в бранша на Купянск в Харковска област ", написа в Телеграм украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр.

" Ние се браним. Водят се яростни боеве и позициите на двете страни се трансформират динамично по няколко пъти дневно ", сподели тя.

Сергий Черевати, представител на  украинската източна формация войски, сподели, че съветската войска е струпала повече от 100 000 бойци и над 900 танка в региона.

Пред националната телевизия той съпостави това число с броя на руските войски в Афганистан в пика на нашествието на Съветския съюз, когато те доближиха близо 120 000 бойци.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов сподели през май, че съгласно негови оценки в страната към този момент се намират 370 000 съветски бойци.

Според Черевати съветските войски в региона на Купянск включват десантни подразделения и най-хубавите мотопехотни формирования на съветската войска.

" Врагът концентрира всички запаси, с цел да пробие защитата ни ", сподели представителят.

Той добави, че украинските сили дават отговор с непрекъснати контраатаки, с цел да не разрешат на съветските войски да вземат стратегическата самодейност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР