Подписването на 10-годишната Пътна карта за сътрудничество в областта на

...
Подписването на 10-годишната Пътна карта за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

Какво ще договаря Каракачанов в САЩ?

Подписването на 10-годишната Пътна карта за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България е в центъра на срещата сред вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и секретаря по защитата на Съединени американски щати Марк Еспер. Каракачанов ще има работно посещаване в Съединени американски щати от 3 до 10 октомври 2020 година, оповестиха от военното министерство.

Визитата е планувана в подтекста на напъните на двете страни за задълбочаване и разширение на двустранното отбранително съдействие според рамката на стратегическото партньорство, оповестена от премиера Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп (25.11.2019 г.).

Каракачанов и Еспер ще обсъдят проектите за рационализация на българските Въоръжени сили, както и районните аспекти на стратегическата среда на сигурност, в това число бъдещите проекти на Съединени американски щати по отношение на структурата на силите им.

Пътната карта има за основа и надгражда Споразумението за съдействие в региона на защитата (ССОО) от 2006 година, като задава рамка за непрестанно развиване на качествата и готовността на българските Въоръжени сили посредством стабилно съдействие в региона на защитата с небосвод 2030 година

Предвидени са и срещи с представители на управлението на Държавния департамент, както и с шефа на Агенцията за съдействие в сигурността и защитата (DCSA) и срещи в Сената на Съединени американски щати.

След привършване на срещите във Вашингтон, българската делегация ще отпътува за Нешвил, щата Тенеси, където ще бъдат извършени срещи в Командването на Националната армия на Съединени американски щати – щата Тенеси, както и с губернатора на щата. Посещението в Нешвил е израз на отличното съдействие сред Министерствата на защитата и Въоръжените сили на двете страни по линия на Програмата за партньорство с Националната Гвардия на щата Тенеси.

Програмата за партньорство стартира по самодейност на Националното бюро на армията на Съединени американски щати през 1993 година. В рамките на 25-годишното партньорство с Националната армия на Съединени американски щати - щата Тенеси са извършени над 550 мероприятия. През последните години напъните на двете страни са ориентирани към създаване на качества, свързани с оперативната съвместимост; развръщането на Сухопътните войски; военната-медицина; повишение на качествата на силите за специфични операции; въздушни операции; логистика; киберсигурност и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР