Кръвното налягане трябва да се проследява през целия живот на

...
Кръвното налягане трябва да се проследява през целия живот на
Коментари Харесай

Все по-млади хора с хипертония

Кръвното налягане би трябвало да се наблюдава през целия живот на човек, още от детска възраст. Това изясни в изявление за БНР проф. Лилия Демиревска от Клиниката по кардиология във Военномедицинската академия.

От лечебното заведение се включиха в акцията за гратис премерване на кръвното налягане, проведена от Българската лига по хипертония във връзка Световния ден на това заболяване, 17 май. До 16 часа през днешния ден искащите могат да получат такава консултация в шатра пред болничното заведение.

Високото кръвно налягане не води до никакви недоволства при по-голямата част от хората, по тази причина е нужно периодическото му премерване, изясни проф. Демиревска.

Според нея все по-млади хора имат хипертония, съобщи БНР.

Освен консултация за кръвното налягане, посетилите шатрата пред ВМА могат да се прегледат и за пародонтит в прилежащо разположения Факултет по дентална медицина до 16 часа.

Лечението на венците дава отражение върху контрола на кръвното налягане и риска от сърдечни болести, изясни проф. Теодора Болярова от Катедрата по пародонтология.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР