Заподозрян наркобос, наречен Мухата, е в центъра на полицейско издирване,

...
Заподозрян наркобос, наречен Мухата, е в центъра на полицейско издирване,
Коментари Харесай

Стотици полицаи издирват Мухата, Франция обяви Ден на мъртвите затвори

Заподозрян наркобос, наименуван " Мухата ", е в центъра на полицейско търсене, откакто избяга от затворнически микробус във Франция.

Двама чиновници на пандиза са убити, а други трима са тежко ранени, когато ескорт, пренасящ пандизчията Мохамед Амра от съда до пандиза, е атакуван от въоръжени лица с балаклави (маски-бел.ред.) на автомагистрален пункт край Руан в Нормандия.

Няколкостотин полицейски чиновници са изпратени в цялата страна, с цел да открият 30-годишния пандизчия и въоръжените лица. Не е ясно какъв брой нападатели са взели участие, оповестява Sky News.

На фрагментите от видеонаблюдението се вижда по какъв начин черен джип " Пежо " се врязва в предната част на бял микробус, а на други видеозаписи се вижда по какъв начин най-малко двама въоръжени мъже с пушки обикалят пламналия автомобил на автомагистрала А154.

Se llama Mohamed Amra y es el encargado juntos a sus cómplices que lo liberaron de asesinar a un grupo de varios agentes ayer en Francia, los cuales se encargaban de sus custodia. Se trata de un peligroso narcotraficante.
— the sniper (@thesnip24382774)
Френските медии оповестяват, че вторият автомобил, употребен по време на нападението, е седан - откраднат в град Понто-Комбо в Северна Франция - който е следвал конвоя и дружно с джипа е затиснал затворническия микробус.

По-късно двата автомобила са били открити подпалени на няколко километра- тактичност, която се употребява за изтриване на следи. 

Днес в пандизите в цяла Франция е разгласен ден на блокади, наименуван " Ден на мъртвите затвори " , защото профсъюзите на чиновниците в пандизите реагират яростно на нападението от вторник.

Местните медии оповестиха за демонстрации пред пандизите в цялата страна, в това число във френската столица Париж, Руан, Ница, Грас, Драгинян и Амиен.

В Ивелин 130 души блокираха център за задържане и подпалиха дървени палети, заяви Le Parisien.

Около 15 души от личния състав на пандиза са заети с ежедневната си работа - спрямо 40 души, които нормално са на място.

Освен това, съгласно вестника, са били анулирани превозът и свижданията на пандизчиите за деня.

Юбер Граро, представител на профсъюза, съобщи: " Има чувство за заплахата ".

Francia, caccia a Mohamed Amra evaso dopo assalto al furgone della penitenziaria
— Sky tg24 (@SkyTG24)
" Нуждаем се от запаси и образование. Трябва да се доближим оптимално до действителността на място: всичко може да се случи. "

" Хората бяха убити от упор, това беше кръвопролитие, кланица " , сподели Ронан Рудо, различен представител на профсъюза.

В 11 ч. локално време в цялата система на наказателното правораздаване във Франция, в това число в пандизите и правосъдните зали, резервира минута безмълвие.

La mouche à Merde...
— Le Citoyen (@lecitoyennation)
" Опит за ликвидиране "

Полицейски източници настояват, че Амра е забъркан в интернационална търговия с опиати, обвинен е в дело за похищение и ликвидиране в Марсилия и е имал връзки с авторитетната тайфа " Черните " в града.

Неотдавна той е бил наказан на 18 месеца за кражба с щурм в предградията на Евре, Северозападна Франция, заяви телевизия BFM.

Френският ефирен оператор заяви, че прякорът му е бил La Mouche - или " Мухата " на британски език.

Източник от пандиза оповестява пред Le Parisien, че преди няколко дни Амра се е опитал да изпили решетките на килията си - съгласно информацията по-късно наказаният е бил подложен в единична килия.

Изданието показва, че той е обвинен, че е поръчал нападение, обвързвано с опиати, ориентирано против французин в Испания през лятото на 2023 година

Изданието добавя, че Амра, роден в Руан в Северна Франция, също по този начин е бил преоценен като рисков вид " Ескорт 3 ", което постанова нуждата от повече охранители по време на превозването.

Майката на рисковия дезертьор приказва

Майка му споделя пред френското радио RTL, че не е знаела, че синът ѝ е възнамерявал бягство.

" Отидох в Баумет да го видя, той беше в изолатора, един път вървях до [затвора в] Евре. Той говореше обикновено, не ми сподели нищо. Не разбирам ", споделя тя.

" Пренасят го от дясно на ляво, вкарват го в карцер, вместо да го съдят един път вечно ", споделя майката на беглеца.

Тя сподели, че се е " сринала " и " разплакала ", когато схванала какво се е случило.

Frankreich kann davon ausgehen, das und seine Polizistenmörderfreunde in Deutschland zu finden sind. Verbrecher aus aller Welt schätzen die Anonymität in sehr. Hier ist jeder willkommen + bekommt als Gratisgeschenk den deutschen Pass.
— Meisje In Witte
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР