Подписаните договори по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ от

...
Подписаните договори по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ от
Коментари Харесай

За четири години Брюксел ни е предоставил над 1,6 млрд. лв за околна среда

Подписаните контракти по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ от началото на програмния интервал до момента са за над 1,6 милиарда лева, което съставлява близо 50% от ресурса на програмата. Това разгласи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

"Ресурсът от близо 3,6 милиарда лева е наличен за бенефициентите, като най-голяма част от вложенията са в бранш „ Води “. Очакваме 14 ВиК оператора всеки миг да стартират да подават своите планови оферти, тъй че в границите на идващите 5 години качеството на филтриране на питейните и отпадните води да бъде на доста по-високо равнище. С осъществяването на тези планове ние не просто отговаряме на европейските критерии, само че се грижим за здравето и живота на хората в България “, сподели министър Димов.

Той изясни, че все още на бенефициентите са изплатени над половин милиард лв., а сертифицираните средства до края на годината ще доближат 460 млн. лева

Ръководителят на Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 година Валерия Калчева показа напредъка по програмата за 2018 година

„ През тази година успяхме да обявим 9 процедури на стойност над 2 милиарда лв. “, заяви Калчева. Тя добави, че подписаните контракти през тази година са 55 с вложения от 850 млн. лева Изплатените към бенефициентите средства единствено за 2018 година възлизат на над 367 млн. лева или 10,6% от бюджета на програмата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР