Подобрена фискална дисциплина по Южното Черноморие отчитат от териториалната дирекция

...
Подобрена фискална дисциплина по Южното Черноморие отчитат от териториалната дирекция
Коментари Харесай

НАП отчете подобрена фискална дисциплина по Южното Черноморие

 Подобрена фискална дисциплинираност по Южното Черноморие регистрират от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас след първата седмица от началото на дейната лятна контролна акция по съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство. В съпоставяне със същия интервал на предходната година са осъществени тройно повече инспекции, а нарушаванията са три пъти по-малко. От осъществените 650 контролни дейности на разнообразни търговски обекти по цялото Южно Черноморие в 32 обекта след контролни покупки не са издадени навреме фискални бонове, а в други 50 екипите на звеното " Фискален надзор “ са разкрили разлики в касовите наличия. Проверките досега демонстрират също, че фискалните устройства са приведени според новите условия за отчитане на продажби и касовите бележки са с QR код.

През тази година в наблюдението за отчитане на доходи може да се включи и всеки, който е изтеглил на телефона си мобилното приложение на Национална агенция за приходите. То разрешава сканиране на QR кода на всяка касова записка и инспекция за това дали е същинска на сървърите на приходната организация.

Проверяващите са открили и един обект в с. Лозенец, който е работил без фискално устройство. Той към този момент е запечатан за период от един месец.

Основната цел на акцията на Национална агенция за приходите е поощряване на доброволното съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство и основаване на равнопоставена бизнес среда.

Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти, екипите на Национална агенция за приходите Бургас и на " Фискален надзор “ правят мониторинг и на тържищата и борсите в района, които доставят хотелите с храни и питиета. Данъчните ревизират също апарт хотелите, както и туроператори, предлагащи туристически услуги по крайбрежието, както и отговорностите на работодателите за обезпечаване на личния състав във всички сектори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР