Подобно на повечето служители, Тони Фадел мълчаливо се радва, когато

...
Подобно на повечето служители, Тони Фадел мълчаливо се радва, когато
Коментари Харесай

Създателят на iPod: Джобс ни засипваше с обаждания, докато беше на почивка

Подобно на множеството чиновници, Тони Фадел безмълвно се радва, когато шефът му отиде на отмора.

След това Фадел се причислява към Apple през 2001 година и осъзнава, че методът, по който Стив Джобс разпуска, е по-различен от почивките на множеството шефове на компании.

В епизод от подкаста The Tim Ferriss Show, Фадел, който е прочут като основателят на iPod и един от основателите на iPhone, декларира, че когато Джобс си тръгвал от офиса, чиновниците на Apple получавали два или три релативно спокойни дни. След това, постоянно без предизвестие, те започвали да получават позвънявания от Джобс за нови хрумвания.

“Стив беше на почивка, само че мислеше по идващия артикул, по идната посока за Apple, за нови технологии,” споделя Фадел, някогашен старши вицепрезидент на подразделението на Apple за iPod, който е работил с Джобс в продължение на близо 10 години. “Той използваше почивката като време да уголемява мисленето си и да излиза от всекидневието в Apple.”

Фадел споделя, че когато Джобс бил в отмора, той четял нови книги и търсел диалози за нови технологии, с цел да намира музи на непредвидени места. Дори и на работа, Джобс употребявал сходни способи, с цел да подтиква креативност. Уолтър Айзаксън написа в своята биография на Джобс, че “дългите разходки били желания от него метод за осъществяване на сериозен диалог.”

Всъщност, Айзаксън признава, че Джобс го помолил по време на разходка да напише биографията.

Навиците на Джобс по отношение на почивката обаче представлявали известно предизвикателство за хората към него. Според Фадел в някои случаи чиновници на Apple получавали позвънявания от Джобс до шест пъти дневно. Обикновено служителят трябвало да изготви някакво изследване и да го изпрати на Джобс с имейл. Често Джобс се обаждал в границите на 15 минути по-късно с друга концепция, добавя Фадел.

Той твърди, че в някои случаи било до известна степен ласкаещо човек да разисква хрумвания със самия Джобс. Напрежението обаче също можело да се усети, изключително поради обстоятелството, че чиновниците на Apple постоянно към този момент работели под напън по значими планове.

След като напуща Apple, Фадел основава Nest Labs и твърди, че възприема някои от навиците от почивките на Джобс. Най-вече отделянето на няколко часа дневно надалеч от бюрото усъвършенства както продуктивността му, по този начин и цялостното му богатство.

“Има метод човек да се оправя на доста високо равнище в работата си и да прави невероятни неща, само че в това време да отделя за себе си подобаващото време дневно и на година за отмора и за мислене,” споделя той. Фадел показва, че той персонално се е облагодетелстват от това, че спортува, храни се здравословно и е понижил алкохола. “В този интервал, в който успокоявах мозъка си, успявах да имам страхотни хрумвания и да вземам решение проблеми.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР