Подготовката за Брекзит без сделка трябва да бъде основен приоритет

...
Подготовката за Брекзит без сделка трябва да бъде основен приоритет
Коментари Харесай

Джонсън призова държавните служители да се готвят за Брекзит без сделка

Подготовката за Брекзит без договорка би трябвало да бъде главен приоритет за английските държавни чиновници. Това написа министър председателят Борис Джонсън в отворено писмо, представено от BBC.

Премиерът съобщи, че би предпочел да реализира договорка с Европейски Съюз, само че сподели, че признава, че това " може да не се случи ".

Джонсън съобщи, че Обединеното кралство би трябвало да е готово да напусне Европейски Съюз до последния период от 31 октомври без значение от събитията.

Британският министър председател към този момент прикани депутатите най-сетне да изпълнят обещанието си да уважат резултата от референдума през 2016 година за излизане на страната от Европейския съюз.

Това идва на фона на спекулациите , че депутатите могат да поддържат избор на съмнение против премиера.
 Борис Джонсън към депутатите: Крайно време е да извършите обещанието си за Брекзит
Борис Джонсън към депутатите: Крайно време е да извършите обещанието си за Брекзит

Той ги прикани да поддържат излизането от Европейски Съюз на 31 октомври

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че лейбъристите са подготвени да поемат властта , ако актуалният министър председател на Англия Борис Джонсън загуби вота на съмнение.

По непотвърдена информация лейбъристите се готвят да смъкват държавното управление на Джонсън идващия месец и да образуват свое с поддръжката на други партии. Неговата съществена цел ще бъде да не допусне Брекзит без договорка.
 Корбин твърди, че няма да разреши Брекзит без договорка
Корбин твърди, че няма да разреши Брекзит без договорка

По думите му опозицията ще направи всичко допустимо това да не се случи

Припомняме, по-рано тази седмица стана ясно, че Джонсън може да не подаде оставка при загуба на избор на съмнение , а вместо това да изчака няколко седмици, с цел да насрочи общи избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР