Подгорица. Въз основа на влошаващата се епидемиологична ситуация в Черна

...
Подгорица. Въз основа на влошаващата се епидемиологична ситуация в Черна
Коментари Харесай

„ТВ 21“ : Затягат правилата за влизане в Черна гора

Подгорица. Въз основа на влошаващата се епидемиологична обстановка в Черна гора управляващите на страната стегнаха ограниченията за попречване разпространяването на ковид, осведоми скопският ефирен канал ”TB 21 ” .

Според последното решение, което ще е в действие от 02.01. 2022 година до 12 януари 2022 година всеки, който влиза в Черна гора, без значение дали е черногорски или непознат жител, би трябвало да дава отговор на следните условия:

1. Лицето би трябвало да бъде имунизирано с наставления брой ваксини против ковид и да не са минали повече от 6 месеца от втората доза ваксина и по едно и също време с това би трябвало да показа негативен PCR тест не по-стар от 72 часа или негативен бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа;

или

2. Доказателство, че лицето е преболедувало от Covid--19 (не по-малко от 10 дни и не повече от 180 дни след позитивен PCR или бърз антигенен тест за антиген) и би трябвало да има негативен PCR тест не по-стар от 72 часа по едно и също време или негативен бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа.

Деца под 18-годишна възраст са освободени от ограниченията и не се нуждаят от имунизация или документ за прекарано заболяване (Сovid-19) или проби.

Граждани на Черна гора и чужденци с право на престояване могат да влизат в страната без това доказателство, само че посредством установяване на самоизолация за 10 дни, която може да бъде прекъсната най-рано 3 дни след приемане на негативен PCR тест.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР