Поделението Designworks на BMW представи електрически костюм-крило, който позволява полет

...
Поделението Designworks на BMW представи електрически костюм-крило, който позволява полет
Коментари Харесай

Електрически костюм-крило от BMW

Поделението Designworks на BMW показа електрически костюм-крило, който разрешава полет със скорост над 300 км/ч. Немската компания сподели новия уингсют в малко видео с присъединяване на австрийската звезда Петер Залцман.

Разработката на костюма-крило е лишила три години. Уингсютът е екипиран с два електромотора с мощ по 10 к.с. и винтове от въглеродни влакна. Зарядът на батериите стига за към пет минути работа, по време на които пропелерите се развъртат до 25 000 об/мин.

Залцман е взел участие интензивно в проектирането на костюма, който е подлаган на голям брой проби в аеродинамичен тунел. В клипа австриецът скача от хеликоптер на височина 3 000 метра в компанията на двама други състезатели с обичайната екипировка.

Освен че форсира доста по-бързо след включването на електромоторите, уингсютът на BMW разрешава на Петер да набере височина за нескончаем полет над планините. Костюмът е показан в навечерието на събитието #NEXTGen на 11 ноември, на което ще се състои премиерата на електрическия кросоувър iNext.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР