Поддържаните от ЦРУ афганистански паравоенни групи, които действат безнаказано, обикновено

...
Поддържаните от ЦРУ афганистански паравоенни групи, които действат безнаказано, обикновено
Коментари Харесай

Поддържани от ЦРУ афганистански милиции действат като отряди на смъртта

Поддържаните от Централно разузнавателно управление на САЩ афганистански паравоенни групи, които работят безнаказано, нормално екзекутират цивилни лица по време на набези през нощта и са виновни за изгубването на обвинени.
Действащите потайно милиции, поддръжката за които от американската шпионска централа е продължение на традиция, датираща от 80-те години на предишния век.
Но грубата им тактичност от дълго време провокира разногласия в Афганистан .
В нов отчет Human Rights Watch (ХРУ) документира 14 случая от края на 2017 година доникъде на 2019 година, за които твърди, че подкрепяните от Централно разузнавателно управление на САЩ „ ударни групи “ правят съществени закононарушения по време на нощни нападения
Като образец показват случай в югоизточната провинция Пактия, при който паравоенен отряд умъртви 11 мъже, осем от които са си били вкъщи за отбелязване на празник.
Централно разузнавателно управление на САЩ оспори отчета на ХРУ, казвайки, че доста от обвиняванията против афганистанските специфични сили са " евентуално погрешни или пресилени ".
Според данните, оповестени тази седмица от НАТО, Съединени американски щати са направили 1113 въздушни и артилерийски удари през септември, което бележи огромно нарастване по отношение на предходните месеци. Тази ескалация на ударите пристигна след срутва на диалозите сред Съединени американски щати и бунтовници.
Нощните нападения – при които спецчастите взривяват порти и нахлуват в здания под прикритието на тъмнината - са постоянно срещана тактичност, която съчетава изненада и объркваща атакуваните огнева мощност.
„ Разширявайки интервенциите против бунтовниците, Централно разузнавателно управление на САЩ даде опция на необмислено настоящи афганистански сили да извършат зверства, в това число извънсъдебни изтезания и изгубвания “, споделя Патриша Госман, създател на отчета и асоцииран шеф на ХРУ в Азия.
" В случай след случай тези сили просто са разстрелвали хората под техен надзор и са подложили цели общности на терора на злоупотребите с нощните нападения и безразборни въздушни удари. "
Афганистанските управляващи и американските сили усилиха потреблението на паравоенни групи за битка с надигащите се бунтовници, които затрудняват Афганистан сили за национална сигурност.
Очевидно част от Националната дирекция за сигурност (NDS), само че постоянно настояща съвсем без значение от афганистанските управляващи, паравоенните сили не попадат в естествените командни вериги и по тази причина над дейностите им има по-малък контрол.
Говорейки пред ХРУ, посланик ги показал като " отряди на гибелта ".
Говорителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Тимъти Барет показва, че тайната организация организира своите световни интервенции в сходство със закона и при постоянна система за контрол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР