Подавани са множество сигнали, а през последната седмица всяка вечер

...
Подавани са множество сигнали, а през последната седмица всяка вечер
Коментари Харесай

Съседи бесни на кафе „Мокай“: Това не е дискотека, не можем да спим от силна музика

Подавани са голям брой сигнали, а през последната седмица всяка вечер звъним на 112 - идва полиция, 10 минути след нея тонколоните отново гърмят, жалват се бургазлии

Жителите от блоковете 2 и 3 в бургаския жк. „ Зорница “ подвигнаха ръце от среднощните купони и мощна музика, идващи от кафето, което се намира в сърцето на комплекса и на метри от терасите им. Става дума за кафе „ Мокай “. Силните ритми, даже и след 23 часа, към този момент са се трансформирали в музикален гнет за съседите. За това алармира читателка на Флагман.бг, която показва, че живущите в региона към този момент нямат сили да се разправят с шефа и молят за подпомагане.

Бургазлийката написа още, че заведението работи непрекъснато и са подавани голям брой сигнали до тел. 112, а през последната седмица позвъняванията са били всяка вечер. На място постоянно е пристигал дежурен полицейски екип, само че единствено 10 минути откакто си тръгне патрулната кола, шумната компания продължавала да пирува до сутринта.

Подавани са тъжби до Районна прокуратура и директора на ОДМВР-Бургас, само че без никакъв резултат. Домоуправителката ни беше на среща в Община Бургас, където са подсигурили, че ще бъдат подхванати ограничения. Заведението е със статут на кафе, а не дискотека. Намира се в град Бургас, ж.к. Зорница, бл. 2 - кафе „ Мокай “. Моля за вашето подпомагане. В невъзможност сме “, написа в сигнала си до Флагман.бг Ана Тодорова.

Репортер на Флагман.бг беседва с шефката, която се показа с малко име Петя. 

" Стопанисвам кафето от 10 години. Тези обвинявания са целенасочени, очевидно на някого пречим. Работим до 23 часа. Работното време до 02 е остаряло. Най-късно до 24  часа съм си тръгнала и заключила. Понякога оставам да обливам цветята, само че музика няма. Вече ми писна от тези хора. Това е офанзива против заведението. Знаете доста добре какви неща са се случвали тук, само че това е минало. Това завърши. Искам този, който ви е подал сигнала, да пристигна при мен и очи в очи да ми каже по кое време е имало музика ", изясни шефката на " Мокай ". 
 Живущите в блок 2 и блок 3 се оплакват, че не устоят на мощната музика, която всяка вечер гърмяла от заведение.
Управителката отхвърля кафето да работи след 23 ч.  
Припомняме, че през последните години паметният бургаски кафе-бар „ Мокай “ е едно от заведенията, които най-често попадат в полицейските хроники заради разнообразни проблеми. В последния ден от април 2019 година заведението се трансформира в сцена на кървава престъпна демонстрация на  , който за малко не умъртви различен клиент - Тодор Т. след скандал.

През юли 2020 година пък притежателят на кафето 48-годишният Явор Морфов бе задържан с 50 грама кокаин ( )

През 2014 година пък паметното за жк „ Зорница “ заведение бе забъркано и в различен, следващ престъпен случай. През март бе , като по информация на Флагман.БГ аргументите за палежа и до през днешния ден остават неизяснени, също и причинителят..
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР