Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени

...
Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени
Коментари Харесай

За ден: МВР хвана 38 пияни и 11 дрогирани шофьори frognews.bg

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а 7, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

 

8 394 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 791 водачи и пасажери, обобщиха от силовото ведомство. 

 

До момента са формирани 2 272 фиша и 691 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

 

От систематизираните данни - по метода „ линеен надзор “ са тествани общо 1 742 МПС и 2 346 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 516 фиша и 136 Акта за определяне на административно нарушаване. Шестима водачи са управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, двама - над 1,2 промила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР