Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура

...
Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура
Коментари Харесай

Двама задържани за отглеждане на марихуана в Сандански

Под управлението на Териториално поделение – Сандански при Районна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за нелегално развъждане на растения от рода на конопа и държане на високорискови наркотични субстанции.

На 14.07.2021 година полицейските чиновници са направили оглед в къщи за посетители в с. Любовище, община Сандански, и равнища в местността „ Редев андък “ в региона на селото. Установени са били голям брой растения с височина от 170 до 200 см. Част от тях били засадени непосредствено в почвата, а други - в пластмасови саксии. При осъществения полеви тест те са реагирали позитивно на канабис. По първични данни броят на растенията, открити на три места, обособени като ниви, е 542 стръка, с общо тегло 224,674 кг. Предполага се, че те са отглеждани от пролетта 2021 година

В хода на следствието е било открито, че комплекс къщи за посетители в с. Любовище се стопанисва от В.Б. Имотът се състои от 3 къщи за посетители, 6 външни беседки, ресторант и бар, както и постройка в недодялан градеж.

В една от постройките и на друга равнища до къщите са били открити пластмасови саксии с почва, а някои и с растения. На мястото на престъплението са били открити 129 растения от рода на конопа, няколко чифта ръкавици, тесла, лопата и нож.

При претършуване на постройката, която е в недодялан градеж, вратата ѝ е била заключена. Стопанинът е декларирал, че не разполага с ключ от нея. В негово наличие тя е била отворена посредством потребление на лост. На първия етаж служителите на реда са разкрили лаборатория за развъждане на растения от рода на конопа. В нея е имало инсталирани преносими климатици, построени електрическа апаратура и вентилационна система, осветителни тела за увеличаване на цъфтежа, огромно количество вентилатори, електрически табла с прекъсвачи, разклонители и трансформатори. Иззети са били и пластмасови кофи, бутилки с органически тор, бидони с вода, отдалечени ръководства за климатици, маркуч и помпа за напояване.

В същото помещение в пластмасови саксии с почва е имало засадени 555 броя растения от рода на конопа. В откритите на пода чували са били открити стръкове от съцветия и листа от канабис в полусухо положение.

Извършено е било претършуване и на различен парцел - двуетажна къща с мазе и тавански пространства в с. Лешница, община Сандански, населяван от Я.Б. На разнообразни места в таванските пространства е била открита суха зеленикава тревиста маса, поставена в леген и полиетиленови чували. Веществото е реагирало позитивно на коноп (марихуана). В пластмасова тарелка с кошнички с почва е имало засети растения с дребни зелени листа, които са били конфискувани по надлежния ред.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор В.Б. е притеглен в качеството на обвинен за развъждане на растения от рода на конопа и държане на високорискови наркотични субстанции. Към наказателна отговорност по делото е притеглен и Я.Б. за държане на дрога. Двамата са арестувани за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените лица.
 Двама арестувани за развъждане на марихуана в Сандански

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР