Процесът беше исторически опит за справедливост, отбелязвайки първия път, когато

...
Процесът беше исторически опит за справедливост, отбелязвайки първия път, когато
Коментари Харесай

Абу Гариб: Делото на иракските жертви срещу американския изпълнител завършва със съдебен процес

Процесът беше исторически опит за правдивост, отбелязвайки първия път, когато жертви на малтретирането, осъществено в пандиза Абу Гариб в Ирак, свидетелстваха пред цивилни правосъдни заседатели в Съединените щати.

Но в четвъртък съдията, който следи гражданското дело във Вирджиния, разгласи неточност, защото правосъдните заседатели не съумяха да преодолеят задънената улица след осем дни разискване.

Процесът се концентрира върху нарушаванията на правата на индивида, осъществени в пандиза след нахлуването на Съединени американски щати и последвалата окупация на Ирак.

Доклади за малтретиране започнаха да се появяват през 2003 година и по-късно доближиха връх през 2004 година с публикуването на фотоси, показващи усмихнати похитители от Съединени американски щати, стоящи до голи пандизчии, театралничили в унизителни пози.

Изображенията станаха емблематични за последствията от по този начин наречената „ световна война против тероризма “ на Вашингтон. Призивите за правдивост не престават две десетилетия по-късно.

Въпросът в процеса във Ви...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР