Златото е напът да приключи втора поредна седмица с поскъпване,

...
Златото е напът да приключи втора поредна седмица с поскъпване,
Коментари Харесай

Цената на златото върви нагоре втора поредна седмица

Златото е напът да завърши втора поредна седмица с повишаване, откакто най-новите данни за инфлацията в Съединени американски щати подхраниха оптимизма, че УФР ще стартира да понижава лихвите по-късно тази година, оповестява Си Ен Би Си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Спот цената се повиши с 0,1 на 100 до 2374,14 $ за унция в ранната търговия. Цената на кюлчетата през седмицата е повишена с 0,7 на 100. Американските златни фючърси резервират цена от 2383,20 $.

Доларовият показател спада с 0,6 на 100 през седмицата по отношение на съперниците си, което прави златото по-евтино за търгуващите в други международни валути.

„ Тенденцията за повишаване на златото може да продължи, защото данните от Съединени американски щати дават шир на УФР да реши по-ранно понижаване на лихвените проценти, като в това време геополитическото напрежение се резервира “, споделя пазарният пълководец от Ай Джи (IG) Яп Юн-жун.

В същото време спот цената на среброто спадна с 0,2 на 100 до 29,53 $ за унция, откакто в миналата сесия доближи тригодишен връх. Паладият загуби 1,1 на 100 до 982,77 $, а платината нарастна с 0,3 на 100 до 1060,15 $ и се повиши до най-високото си равнище от година насам.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР