Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят действия
Коментари Харесай

Обраха възрастен мъж в с. Режанци, той почина

Под управлението на Окръжна прокуратура – Перник се водят дейности по следствие на осъществено закононарушение по член 199, алинея 1, т. 2, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 04.11.2023 година в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Перник е получен сигнал за намерено тяло на мъж в с. Режанци, област Перник. Незабавно е осъществен оглед на местопроизшествието. Разпитани са очевидци, конфискувани са материални доказателства. Установена е самоличността на потърпевшия – 69-годишният И.П. Първоначално е формирано досъдебно произвеждане за съзнателно причиняване на гибел - закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.

Според заключението на осъществената съдебномедицинска експертиза повода за гибелта на мъжа е инфаркт.

В хода на следствието са събрани доказателства за осъществен обир над И.П. От парцела му в с. Режанци били отнети три огнестрелни оръжия – пушка, полуавтомат и карабина с инсталиран апарат за нощно виждане, два патрондаша с голям брой муниции, инфрачервен фенер, правоприемник за телевизия и интернет, мобилен телефон. Спрямо мъжа била използвана мощ.

Събрани са доказателства за виновността на две лица за осъщественото незаконно действие – В.Й. (на 44 години) и М.Й. (на 40 години). С разпореждане на прокурор те са привлечени в качеството на обвинени. По искане на Окръжна прокуратура – Перник съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.Й. и М.Й., които са осъждани.

Продължава събирането на доказателства за цялостното изясняване на случая. Възложено е осъществяване на спомагателна съдебномедицинска експертиза.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР